3 tuti bio módszer poloska ellen a kertben

A poloskák szépen lassan ellepik a kertet. Mutatunk három bio módszert, amivel kiirthatjuk őket!

A poloskák ellen a leghatékonyabb védekezés a megelőzés, de mit tegyünk akkor ha bekövetkezik a baj, és a poloskák ellepnek minden növényünket

Tavasszal érdemes csalogató növény ültetése a megvédendő növények köré. Néhány szál gabonával (pl. búza) állítólag elterelhető a nagyrészük, a teljes érésben levő szemek a kalászban vonzzák a kifejlett poloskákat és a lárvákat egyaránt, s ezeről könnyű begyűjteni őket.

Ha erről lemaradtunk, akkor próbáljuk ki az alábbi módszereket!

Foto:pixabay.com

1. Neemazalos permetezés poloska ellen

A neemazalos permetezést sem szeretik a poloskák. Azonban rossz hír, hogy csak a lárvákra hat és a kifejlett állatokra nem. Azokat sajnos, kézzel és egyesével kell leszedni. Előnye, hogy bio, így érési időben is lehet használni.

2. Sűrű szövésű zsák a termésre poloska ellen

Főleg a paradicsomnál alkalmazható, ha beszerzünk a mezőgazdasági boltban vagy magunk varrunk sűrű szövésű anyagból zsákokat, amiket utána a paradicsomra kötözünk. Előnye, hogy olcsó, és már akkor is lehet alkalmazni, ha megjelent a kertünkben a poloska. Hátránya, hogy aprólékos munkát igényel és sok tő paradicsomnál több száz darabra van szükség a hatékony védekezéshez.

Lassan másfél éve hangos a világ attól, hogy a COVID-19 járvány hányféleképpen hatott negatívan az életünkre.

Az ágyi poloskáknak is keresztbe tett a COVID

3. Szúnyogháló az ágyás fölé poloska ellen

Sűrű szövésű szúnyoghálóból házszerű építményt készíthetünk az ágyás fölé, így a poloskák nem tudnak rajta átjutni és szívogatni a termést.

Forrás: edenkert.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.