Pracaxi olaj – a legjobb regeneráló és gyógyító olaj hajra, bőrre 

A Pracaxi fát olajfának is nevezik, és Északkelet-Dél-Amerika nedves trópusi területein őshonos. A Pracaxi szó a fa portugál nevéből származik.

Az olajat a Pracaxi fa magjából nyerik ki. Ez az olaj magas beheninsav tartalommal rendelkezik, és általában hajkondicionálókban, kozmetikai iparban, szappanokban, krémekben és testápolóban használják. A haj fényesítésére, kibontására és erősítésére használják. A bőr világosítására is használják, de csökkenti a hegek megjelenését is. Az olajat hidegen sajtolt és vadon termesztett módszerrel nyerik ki. Az olaj színe az áttetsző sárgától az aranybarnáig terjed. Enyhe és diószerű aromával rendelkezik.

Hangulatjavításra és fájdalomcsillapításra is jó a kendermagolaj

A Pracaxi olaj 19%-kal a legmagasabb ismert beheninsav-koncentrációt tartalmazza, ami 6-szor magasabb, mint a földimogyoróolajé, amelyet kiváló hidratáló tulajdonságai miatt a kozmetikai iparban a smink- és hajápoló termékekben használnak.

Foto:123rf.com

A Pracaxi olaj egyedülálló gyulladáscsökkentő, antioxidáns, antibakteriális és gombairtó tulajdonságokkal rendelkezik, és számos bőrgyógyászati betegségre használják, beleértve a bőrfoltokat, súlyos pattanásokat, hegek és égési sérülések kezelését. A beszámolók szerint különösen hasznos a sérült, száraz és érett bőr számára.

  • Nagyszerű égésre
  • A bőr színének és tónusának kiegyensúlyozására.
  • Hidratálja és kisimítja a bőrt.
  • Gyulladáscsökkentő hatóanyagokkal rendelkezik.
  • Megújítja a sejteket.
  • Depigmentációra, bőrfoltok, pattanásos hegek kezelésére használják.
  • Segít megelőzni a striákat és a bőrfertőzéseket is kezeli.
  • Hajhullás megelőzésére, rosacea, ekcéma és pikkelysömör kezelésére is alkalmas.

Emellett nagyszerű hajápoló. Kis mennyiségben a hajra felvitt olajnak úgynevezett “Hamupipőke-hatása” van, amely azonnal kisimítja a hajat.

 

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.