Készítsünk garantáltan organikus buborékfújót!

Szülőként egy dolog soha nem hagyott nyugodni: hogyan készül a “tökéletes” szappanbuborék?! Kísérletezgetések sora után meglett a tökéletes recept. Készítsünk otthon egy adaggal!

De hogyan készítsünk szappanbuborékot?

Számtalan érdekes, nehéz, vicces, vagy éppen minden emberi kreativitásomat igénybe vevő kérdéssel találtam már magam szembe anyai pályafutásom alatt, de mégis a fenti mondat szülői mivoltom egyik legfontosabb kérdése. Mindjárt te is belátod, hogy igazam van.

Van, amikor egyszerűen nincs időnk – se erőnk, se kedvünk – arra, hogy szervezetten kimozduljunk a lakásból. Nálunk – értsd nagycsaládoséknál – ez ugyanis nem csak úgy megy, hogy felkap a gyerek magára valamit, bedobok egy kis enni-, innavalót a táskámba és usgyi. Nem, öt gyereknél ez nem így megy. Hosszas előkészület előz meg egy 2-3 órás egyszerű sétát is, mire mindenkinek összeszedem mindenét, mire előkészítem a tízórait (megpucolom, felvagdosom, bedobozolom), s mire mindenki a megfelelő ruhában illeti magát az előszobában – és például Négyes nem strandpapucsban akar nekivágni 5 fokban a világnak, mert félreértelmezte egy mondatomat, miszerint annyi eső esett, hogy legjobb lenne úszva közlekedni -, ez néha több, mint amit szombat délelőtt egy szülő el bír viselni.

De a lakásban akkor sem maradhatnak, mert azt még kevésbé bírom elviselni. Milyen nagyszerű, hogy van nekünk egy erkélyünk és tizenkét év várakozás után, most már ki is lehet menni rá, sőt le is lehet ülni, szóval élvezni lehet a friss levegőt onnan is! Az egy dolog, hogy kiterelem őket oda, de valamit muszáj a kezükbe adnom, mert ott sem ülnek ám meg, mint a szobanövények. Sőt, ha ott veszekednek, akkor azt aztán mindenki hallja a három egymásra néző házból.

A kisautók tologatása az erkélyen meg nem akkora mulatság… nekem, mert az ötödikről kizuhanó matchbox legfeljebb a gyerekeknek vicces, mindenki másnak inkább idegesítő, főleg ha már tíz perce folyamatosan zúg a “Lökd már a szakadékba!” mondat, amely után minden egyes alkalommal sátáni kacaj hagyja el Legkisebb ajkát. Vattába ugyan nem tudom burkolni a szomszédok idegrendszerét, de azért van más, kreatív, de annál egyszerűbb módja is annak, hogy lekössem a lurkók figyelmét és csendesebb, de nem hangtalan mederbe tereljem Legkisebb érzelmi kitöréseit.

A szappanbuborék fújás ellen senkinek nem lehet kifogása! Ideális játék: a jelenséget kísérő hanghatás pedig jóval kisebb, mint amely a lezuhanó kisautókéhoz köthető.

szappanbuborék

Tökéletes szappanbuborék oldat

Hozzávalók
  • 5 dl langyos víz
  • 2,5 dl mosogatószer
  • 3 evőkanál glicerin
  • 1 teáskanál cukor
Elkészítés
  1. Lassan adagolva adjuk a langyos vízhez a mosogatószert.
  2. Tegyük bele a glicerint és a cukrot is.
  3. Óvatos mozdulatokkal keverjük össze, ne habosítsuk.
  4. Pihentessük a keverékünket 24 órán át.
Megjegyzés
A mosogatószer a legegyszerűbb, mindenmentes, “őskori” változat legyen.

Forrás: Mom with Five