B6 vitamin hatása – az asztma és a depresszió ellenszere

A B6 vitamin hatása jelentősebb a szervezetben lejátszódó folyamatokban, mint bármely más vitaminé, vagy ásványi anyagé. Néhány vizsgálati eredmény azonban igazolja, hogy a felnőttek egyharmadánál az étrend nem tartalmaz elegendő mennyiséget ebből a kulcsfontosságú vitaminból. Lássuk, hogy mi mindenre jó a B6-vitamin.

Asztma és epilepsziás rohamok enyhítése

A B6-vitaminnak szerepe van a vörösvértestek képződésében, részt vesz a sejtek fehérje szintézisében. Megelőzésként jó a szívbetegségekre. Kitűnő e mellett a premenstruációs szindrómában (menstruáció előtti fejfájás, puffadás, teltségérzet, valamint egyéb kellemetlen tünetek) szenvedő nők kezelésére.

Foto:123rf.com

Szerepet játszik bizonyos típusú epilepsziás rohamok gyakoriságának csökkentésében és a depresszió enyhítésében. A depresszióban szenvedők 25 %-a egyébként B6-vitamin hiányos. A cukorbetegeknél, akiknél fokozott az idegkárosodás veszélye, szintén előnyös lehet a B6-vitamin használata. A vitamin hatékony az alagút-szindróma (amely a legtöbbször a csuklóban jelentkezik és ideggyulladással jár együtt) tüneteinek enyhítésében is. Az asztmás rohamok súlyosságát és gyakoriságát is csökkenti. A B6-vitamin mindezek mellett segít a hányinger és az utazási betegség leküzdésében is.

További hasznos információkat az alábbi linken olvashat >>

A gyümölcsfogyasztás az egészséges táplálkozás nélkülözhetetlen eleme, a tudomány mai állása szerint a napi élelmünk felét ajánlott zöldségek és gyümölcsök formájában elfogyasztanunk. 

 

Melyik déligyümölcsben van a legtöbb vitamin?

Forrás: Naturportál


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.