Színész mindenhol

Régi idők focijának szereplője volt. Rímben és prózában egyaránt színpadi szerepeket vállal. Benkóczy Zoltán a hitről mesélt a sztárportrénak.

Adja meg nekem azt, hogy higgyek..(Benkóczy Zoltán)

?Kétféle megtérés van szerintem. Van, amikor az ember hitetlen és hívővé válik. Valami hat rá, és akkor elkezd hinni. A teljes megtérés az, mikor az ember teljesen Istennek szenteli magát, és úgy is viselkedik, úgy is él. A hitnek az alapja szerintem az, hogy valami szándéka van az Istennek velünk. Nem könnyű dolog, nagyon sokat beszélek éjszakánként Istenhez, és kérem őt, hogy adjon nekem jelt, adja meg nekem azt, hogy én higgyek.?

Olyan helyre megyek..

?Édesanyám, amikor beteg volt ? a halálos ágyán mosolygott, mi pedig körülötte sírtunk -, azt mondta: Ne sírjatok, én most olyan helyre megyek, ahová egész életemen keresztül készültem. Ez rám nagy hatással volt.?5486Egy szép embert láttam benne..

?Nagy hatással volt a sógornőm megtérése, aki Isten tagadó volt és megtért. Egyszerűen megtért. Amikor ott volt a halálos ágyán – neki is csúnya betegsége volt -, akkor én szépnek láttam őt. Akkor én megláttam benne Jézus Krisztus arcát.

Fogta a rózsafűzért, és azt kérdezte: Ugye engem szeret a Jézuska? Igen Panka, téged nagyon szeret a Jézuska. A fél oldala már el volt sebesedve, és én mégis egy szép embert láttam benne. Jézus Krisztus arcát láttam benne, és ez is nagy hatással volt rám.?

Szégyenérzés

?Természetesen mindennek az alapja a szeretet. Mennyivel jobb az emberekkel jót tenni, vagy jól viselkedni, szeretni egy embert, mint gyűlölködni. Velem is előfordul, hogy hirtelen felkapom a vizet, de utána már az emberben van egy szégyenérzés.?

Forrás: