Kulka János citromos édessége

Kulka János lesz Mautner Zsófi vendége az Ízes életben. A július 15-i hétfői adásban János két kedvencét fogják elkészíteni: a citromos álom nevű édességet, valamint egy tükörtojásos-baconös rukkola salátát.

Kulka János amellett, hogy kiváló színész, szakácskönyvszerző is. Önételrajz címmel megjelent kötetében kedvenc receptjeit írta le, miközben a lapokon élete is az olvasók elé tárul.

Sokat éltem egyedül, idővel eluntam a vendéglőket és a színházi büfét. Kaptam egy szakácskönyvet, és elkezdtem belőle ezt-azt megcsinálni. Rájöttem, a főzés is megtanulható, olyan mint egy szerep, vagy egy koreográfia – meséli Kulka János, majd megdicséri Zsófi "kuktát”, aki a citromos álom elkészítéséhez asszisztál neki.

kulka_janos_citromos_alom

Kiderült, a Kossuth-díjas színész kifejezetten kedveli az édességet, bár mint mondja, saját magának főzni nem akkora szórakozás, de szokott és szeret is kísérletezni a konyhában.

A citromos álom receptjét családi körből kapta, és azért készíti előszeretettel, mert "elképesztően egyszerű megcsinálni”.

Jánossal kölcsönösen nagy rajongói és tisztelői vagyunk egymásnak. Büszke vagyok arra, hogy tavaly én mutathattam be a szakácskönyvét. Ráadásul a citromos álom receptjét az elmúlt nyáron vagy harmincszor készítettem el, szerintem zseniális – tette hozzá Zsófi.

A színész – ha teheti – egy ráérős szombat vagy vasárnap reggelen szívesen összeüt egy adag rukkolasalátát tükörtojással és sült bacon szalonnával.

Az adás visszanézhető az Ízes Élet oldalán. A két recept megtalálható lesz az Ízes Élet facebook oldalán.

Forrás: