Dammak Jázmint nyulak üldözik

Allergiás kiütéseket váltott ki Dammak Jázminból egy stóla. A szépség egy divatbemutatón járt rosszul, ahol a valódi szőrt a bőre nem bírta.

Az egykori szépségkirálynő egy divatmárka fotózásán lett rosszul, hiszen egyszer csak arra lett figyelmes, hogy folyamatosan könnyezik a szeme, illetve viszket az orra.  Jázmin jó ideje tudja, hogy allergiás a nyúlszőrre, és a nyakában lévő stóla pont abból készült.  A modell egyébként éppen a kellemetlenségek elkerülése miatt nem is visel bundát és valódi szőrből készült holmikat.

Dammak_Jazmin_szorallergiaja

A szőrallergia kellemetlen tüneteket is okozhat

A napjainkban egyre gyakoribb állatszőr-allergia is megelőzhető különböző higiénés tanácsok betartásával. Az állati szőrallergiák egy része bőreltérést okoz, más része allergiás náthát, de leggyakoribb a belégzéses asztmás megbetegedés, amely nem megfelelő kezelés esetén súlyos fulladásos tüneteket okozhat. Ha csecsemőnk vagy kisgyermekünk allergiás betegségben szenved, feltétlen gondoljunk a fentiekben leírt állatszőr-allergiák kiváltó okainak lehetőségeire, és tartsuk távol a kicsiket a háziállatoktól.

Nem kell szenvedjünk tőle

Súlyos állatszőr-allergiában szenvedőknél egy speciális immunterápia nyújthat segítséget. Legalább 3 évig az allergént növekvő dózisban adagolják. Jó esetben a szervezet hozzászokik az allergénhez, és az allergiás panaszok megszűnnek.

Forrás: