Csollány Szilveszter néha elveszti időérzékét

A tanteremben nem csak a padban ülve tűnhetnek óráknak a percek. Csollány Szilveszter óráin a diákokon is múlik, mennyire repül az idő.

Csollány Szilveszter, olimpiai bajnok tornászunk színpompás érmegyűjteménnyel rendelkezik. Korábban a pár perces versenyszámok komoly koncentrációt jelentettek számára. Mióta az edzőterem helyett az iskolában oktatással tölti az idejét, Szilveszternek is máshogy peregnek a percek:11144?Órám van, de nem szoktam viselni. Ugyanaz az óra szokott néha nagyon rövidnek, és néha nagyon hosszúnak tűnni. Tanítás közben például, amikor a gyerekek jól viselkednek, és megy a munka, akkor szinte 10-20 percnek tűnik az 1 óra, de van olyan, amikor az ember már ötödször nézi meg az órát, és egyszerűen nem telt el még csak 10 perc, mert annyirarosszak a gyerekek.

Amikor utaztunk külföldre, volt olyan, hogy 17 óra eltérésem volt. Akkor elgondolkoztam, hogy milyen nap van ott, ahol vagyok, és hány óra van ott, ahonnan elindultam. Kettő órát vittem magammal, direkt azért, hogy lássam hol mennyi az idő, de akkor volt egy kis képzavarom. Aztán mikor megérkeztem Japánba, és találkoztam a magyar csapattal, akkor megkérdeztem tőlük, hogy szerintük most hány óra van, és milyen nap ? – emlékezett vissza Csollány Szilveszter.

Forrás: