Bruce Willis állapota rohamosan romlik – Nem tud kommunikálni a családjával

A tavalyi év elején Bruce Willis visszavonult, miután afáziát diagnosztizáltak nála. Betegsége mostanra olyan mértékben romlott, hogy alig képes kommunikálni a környezetével és szeretteit sem érti meg.

A 67 éves világsztár egészségi állapota az elmúlt hónapokban jelentősen romlott, de családja mindent megtesz azért, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az együtt töltött időből.

Bruce Willis és Demi Moore Hollywood legbarátságosabb exének számítanak. Tizenegy évig voltak házasok, és három közös gyermekük van, a 34 éves Rumer, a 31 éves Scout és a 28 éves Tallulah. Willis 2009-ben vette feleségül Emma Heminget, akitől két lányuk született, a 10 éves Mabel Ray és a 8 éves Evelyn Penn. A vegyes család Willis diagnózisa után még közelebb került egymáshoz – számol be a Secret life of Mom.

Demi állandó kapcsolatban áll Bruce-szal és Emmával” – mondta egy bennfentes forrás. – “Minden lehetőséget megragad, hogy időt töltsön vele. Ha nincs ott mellette, akkor telefonon hívja, csak hogy Bruce hallja a hangját. Tudják, hogy nem lesz örökké velük, ezért minden egyes pillanatot megbecsülnek.”

Bruce Willis és Emma

Fotó: 123rf.com

Demi és Emma közelebb kerültek egymáshoz, mióta Bruce Willis betegségével küzdenek. Emma lett a szóvivője.

Bruce nem tud sokat beszélni, és nem úgy tűnik, mintha sokat felfogna abból, amit mások mondanak. Szóval Emma tényleg a hangja és a kommunikátora lett” – mondta a bennfentes. – „Persze vannak napok, amikor felvillan a régi Bruce, de ezek csak rövid ideig tartanak és nagyon ritkák”

Az afáziának különböző okai lehetnek, például fejsérülés, stroke, fertőzés, agydaganat és demencia. (Nem tudni, mi okozta Willis betegségét.) A kiváltó ok nagyban befolyásolhatja az afáziában szenvedők kilátásait. Egyes esetekben – például stroke esetén – valószínűsíthető a gyógyulás esélye.

Ha az afázia neurodegeneratív betegség, például demencia következménye, a nyelvi készségek idővel általában romlanak. Ezért a kezelés egyéni, miközben figyelembe veszi a beteg agykárosodásának súlyosságát, életkorát és általános egészségi állapotát. Gyakran tartalmaz érzelmi támogatást, beszéd- és nyelvterápiát, nonverbális kommunikációs terápiát, csoportterápiát és gyógyszeres kezelést.

Olvasd el ezt is!

Afázia – Ezek a leggyakoribb tévhitek

Forrás: Napidoktor.hu