A pucér szakács

Meztelen valóság az angliai kajagurutól, aki egyszerűből készít nagyszerűt és ajánlja meleg szívvel.

Egyszerű ? ez jellemezte Jamie Oliver egész életét. A szó legpozitívabb értelmében. Tömör, könnyű és valódi, talán ezek a szinonimái munkájának is.

Egy kis essexi faluban nevelkedett. Gyermekkora egyszerűen telt. Nem szakácsnak készült, de egyszerűen csak az lett belőle. Ráébredt, hogy élvezi azt, hogy főzhet. Karrierje a televízióban kezdődött. Egy dokumentumműsorban szerepelt mellékszereplőként, ahol a film rendezője felfigyelt tehetségére. A producer pedig úgy gondolta, hogy egy komolyabb show-t is vezethetne Jamie. Saját műsora lett, ami világszerte ismerté tette.

Nem csak munkájára lehet büszke, hanem családjára is. Lassan egy évtizede él boldog házasságban feleségével és neveli egyre gyarapodó gyerekseregét. Életének egyetlen része nem volt egyszerű, ugyanis gyermekei igen bonyolult, mondhatni nem túl átlagos nevet kaptak. Pédául Poppy Honey (Mák Méz) Petal Blossom Rainbow. (Virágszirom Szivárvány). Hát igen, és még mondják, hogy az Apple egy furcsa gyermeknév.3140Ő nem jótékonykodik, nem oszt szét pénzt. Lehetőséget és állást teremt. 2003-ban állást biztosított saját éttermében 15 munkanélküli fiatalnak biztosított állást egy valóságshow keretében. Ezzel bizonyítani szerette volna, hogy igenis kitartó munkával elérhetőek a vágyak.

Fejébe vette, hogy megreformálja az angol iskolai étkeztetést. Egészséges, változatos egyszerűen elkészíthető ételeket készített. Programjában Tony Blair miniszterelnök a mai napig támogatja.

Nyitott az újdonságokra. “Amit leginkább szeretek, találkozni emberekkel, akiket érdekel, hogy mit esznek és ezért ötletelhetek velük. A jó kaja egy összefogó erő és úgy gondolom, hogy mindig van valami új, amit tanulhatunk. Pont ezért szeretek főzni!”

Egyszerű képletet használ egész élete folyamán: tehetség + kitartás = siker. Tehetséges abban, amit csinál és kitart mindazok mellett amiket és akiket szeret.

Forrás: