A lányok és VV Anikó a csúcson!

A ValóVilág Rosszkislánya Anikó nemrég bevallotta, hogy nem képes az orgazmusra. Vajon mi lehet annak az oka, hogy egy nő nem képes eljutni a csúcsra? A kérdéseket Dr. Rusz Edit szexuálpszichológus tisztázza.

A női és férfi orgazmus kérdése egy hosszú, kimeríthetetlen és nem egyszerűen megmagyarázható, megérthető fogalom. – mondja Dr. Rusz Edit szexuálpszichológus. A serdülőkorban a nő érettségét a menstruáció első megjelenése jelzi. Vagyis az alkalmassá válás az anyaságra. A nők nem túl nagy hányada – kb 25-35% -a – gyermekkorában maszturbál, ösztönösen „rátalál” a csiklójára és örömélményt okoz önmagának. Bár nem biztos, hogy ez minden nőnél megtörténik.

A nők romantikus képzelgéssel élik meg a szerelmet és nem a nemiségre összpontosítanak. Nagy része a nőknek nem is talál rá saját örömforrására. A nőnek meg kell tanulnia, hogy hogyan éli meg a női szerepet és hogyan tanulhatja meg az orgasztikus készségét. Aki az említett életkorban ezt teljesen hárítja, ott nincs mit tenni. A későbbiek során tudja felmérni, megnézni önmaga nőiességét és egyedül vagy a párjával közösen megtanulni azokat az apró finom érzéki elemeket, amelyek révén lassan eljut a kielégülésig.

aniko_gigi_4801

A nő minden szempontból sokkal komplikáltabb, mint egy férfi, pláne a szex terén. Gondoljunk arra, hogy a szerelmi együttlétben sokkal több érzékeny pontja, erogén zónája van, mint egy férfinak. Akiknél ez gyakran, csak a péniszre korlátozódik. Az egész test izgatható és nagyon érzékeny a csikló és a hüvely, azon belül még ott a G-pont. És még nem beszéltünk az érzelmi kielégülésről, amikor a biológiai, testi kielégülés nem is történik meg. Ilyen lehet például a babavárás és a kismamaság ideje.

Az orgasztikus problémák 90%-a lelki eredetű. Mi és hogyan történik ez a nőknél, lányoknál, ha nincs orgazmus? Ez sokszor azt jelenti, hogy összetévesztheti a magas szintű izgalmi állapotot az orgazmus élménnyel. Nincs benne egy egészsége önzés, alárendeli magát a férfi örömének. Nagyon akar „produkálni” egy orgazmust, és az egész szeretkezés feladatorientáltá válik. Egy ideig „pedálozik”, aztán feladja, nem tudja ellazítani magát, így leblokkolódik.

A nők egy igen jelentős hányada átéli csiklón keresztül a kielégülést, és nagyon szeretné a férfi karjaiban a hüvelyben lokalizálva megélni a kielégülés elsöprő élményét. Azért szokott az orgazmus sikerülni kézzel vagy szájjal történő ingerlés hatására, mert a kapcsolatban a férfi igyekszik mindenképpen örömet okozni és, ha csiklón keresztül sikerül, akkor a férfi számára az már egy fél győzelem, bár szorgalmazza tovább a hüvelyi orgazmust.

No, de mi a helyzet a férfiakkal? Az női orgazmus is nehezen magyarázató és kimeríthetetlen téma, de a fiúkkal sincs ez másképp. – folytatja dr. Rusz Edit. Ha a férfi nem tud a szexuális együttlét alkalmával ejaculálni, az teljesen más téma. A női orgazmus hiány és az ejaculáció retarda, azaz a nem jókor történő magömlés, nem hozható párhuzamba. Tehát a probléma itt más tőről szakad.

shutterstock_374545994

Kezdjük talán a legelején. A serdülőkorban egy fiu hamar rátanul arra a pozitiv érzésre, hogy van egy pénisze. Akkoriban még inkább fütyit mondanak, persze, amely simogatásra megmerevedik. Amikor a hormonrendszer beindul, akkor elindul egy rendszeres vagy rapszódikus önkielégítés. Ennek a szerepe az élmény megismerése, a sikerélmény átélése, pótcselekvés akár, hiszen nincs még aktív párkapcsolat. Ekkor történik a fantázia fejlesztése és az időtartam befolyásolásának tanulása. Változó gyakorisággal zajlik a férfivá érés folyamata. Többnyire az orgazmus élmény és az ejaculáció egyszerre történik.

Mondhatjuk tehát, hogy egy férfinál majdnem, hogy kötelező a maszturbáció. Természetesen amellett, hogy ez egy jó dolog, fontos is, hogy megtörténjen. A férfi szexuális aktivitását, affinitását a pénisze működése során éli meg. A férfira ezért gyakran mondjuk, hogy pénisz és aktus orientált, hisz számára a szex egy kapcsolatban nagyon, de nagyon fontos.

Általában az orgazstikus problémák – mindkét nem esetében – szakember segítségével megoldhatók.

Forrás: