A hipochonder Bardem

Az Oscar-díjas színésznek nem esik nehezére beteget alakítania, hiszen saját elmondása szerint hipochonder.

Javier Bardem-ot is jelölték a legjobb színésznek járó Oscar szobrocskára a Biutiful-ban nyújtott alakításáért. Bár a díjat végül nem kapta meg érdemeit ez nem csökkentette. A filmben Bardem egy illegális bevándorlókkal foglalkozó „vállalkozást” vezet, de emellett két gyermek édesapja is. A cselekmény során derül ki, hogy a karakter gyógyíthatatlan beteg.

A halálos beteg Uxbal szerepébe nem volt nehéz beleélnie magát a színésznek, hiszen saját bevallása szerint Bardem hipochonder. A színész még tinédzser korában kezdett megszállottan foglalkozni az egészségével. Egészségügyi állapota az idő elteltével javult, de a mai napig folyamatosan konzultál orvosaival.

qkh8vn7s

„Hipochonder voltam, de már nem vagyok, olyan rossz, mint régen. Folyton azt mondogattam, hogy beteg vagyok, orvoshoz kell mennem.” – emlékezett vissza Bardem. „Tizennégy éves voltam, amikor tv nézés közben elkezdett fájni a fejem. Az mondtam magamnak, hogy meg fogok halni és jobb, ha elköszönök a barátnőmtől. Folyton arra gondoltam, hogy egy napon egyszerűen csak eltűnök.”

A spanyol színésztől egyébként sem állnak távol a furcsa szerepek. A Nem vénnek való vidék-ben szadista bérgyilkost a Goya kísértetei-ben a híres festő múzsájának inkvizítorát, A belső tenger-ben egy ágyhoz kötött férfit játszott, aki eutanáziára készül. Bardem alakításai egytől-egyik erőteljesek és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2007-ben megnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó Oscar-díjat a Nem vénnek való vidék-ben nyújtott alakításáért.

Forrás: