Termesszünk padlizsánt!

A padlizsán népies nevei: kék paradicsom, török paradicsom, tojásgyümölcs egyre kedveltebb zöldségféle hazánkban. Főleg házikertben termesztjük, lássuk, ennek trükkjeit!  A...

Hogyan hat az almaecet a koleszterinre?

A magas koleszterinszinttel küzdőknek érdemes kipróbálniuk az almaecet diétát! A szervezet megfelelő működésének elengedhetetlen feltétele a normál értéket meg nem haladó koleszterinszint. A...
vérnyomás

Vérnyomás-kisokos 3.

A magas vérnyomás csökkentése természetes módszerekkel Lopes-Szabó Zsuzsa többrészes Vérnyomás-kisokosában összesen 13 olyan kérdést tárgyal a vérnyomással kapcsolatban, amelyre...

Lepkeszárnyak szimatolhatják ki a rossz levegőt

Az MTA Energiatudományi Kutatóközpont munkatársai rájöttek, hogy a szárnyak irizáló színjátékáért felelős nanocsempék az illékony káros anyagok kimutatásában is jeleskednek. Felfedezésük...

Esküvő allergiásként, pollenszezonban

Ha esküvőre készül és nem szeretné, hogy a meghitt pillanatot tüsszögés vagy orrfújás szakítsa félbe, érdemes elolvasnia dr. Augusztinovicz Monika fül-orr-gégész, allergológus, a Budai...

Szalmából készül a jövő papírzsebkendője

12 milliárd forintos zöld fejlesztést jelentett be a világ egyik legnagyobb higiéniai papírtermékeket gyártó vállalata, az Essity. A vállalat az alternatív rostszálak felhasználásával gyártja...

Készítsünk fűszerecetet

Ha ráuntunk a hagyományos ízekre, itt az idő, hogy valami újat alkossunk. Ne gondoljunk semmi bonyolultra, használjunk csak egyszerű összetevőket mint pl. a bazsalikom vagy a zsálya, akkor is nagyon...