9 tudományosan alátámasztott otthoni gyógymód a gyomorfekély ellen A gyomorfekély a gyomor nyálkahártyáján alakul ki. Nagyon gyakori. Különböző tényezők okozhatják, amelyek megbontják a gyomor környezetének egyensúlyát. A leggyakoribb a Helicobacter pylori...
Ez a 7 legrosszabb élelmiszer az agyunk számára Az étrendünknek határozottan nagy hatása van az agyunk egészségére. Egyes élelmiszerek negatív hatással vannak az agyra, befolyásolják a memóriát és a hangulatot, és növelik a demencia...
Koleszterin diéta – itt van, hogy melyik étel miért segít A koleszterin egy szerves vegyület, amelyet a szervezetünk a sejtmembránok építése és az olyan hormonok, mint a tesztoszteron és az ösztrogén előállítása érdekében termel. A testi...
Mentális trükkök fogyókúrázóknak A túlsúly a modern kor egyik leggyakoribb problémája Azzal is mindenki tisztában van már, hogy a túlsúly számos egészségügyi kockázathoz és káros hatáshoz vezethet. A leggyakoribb kérdés...
Fontos tudni: Tévhitek a margarinokról Magyarországon régóta közkedvelt élelmiszernek számítanak a margarinok, ám még mindig számos városi legenda és tévhit övezi ezeket a termékeket. Most egy, a Rama megbízásából készült...
Az életmentő rómaikömény víz – vércukorra, emésztésre, fogyásra A rómaikömény – más néven borsoskömény, egyiptomikömény, fehérkömény vagy kumin – a zellerfélék családjába tartozó növényfajegy évezredes fűszer, amely hosszan tartó,...
Hatásos súlycsökenés: 7 napos GM diéta Az eredeti GM diétás tervet a General Motors az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal és az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának segítségével 1985-ben dolgozta ki alkalmazottai...
3 tápanyag, amit egy 50 év feletti nőnek azonnal el kell kezdeni enni A kor előrehaladtával a testünk is megváltozik, így az étrendünknek is változnia kell. A Mayo Clinic wellness-dietetikusának tippjei segíthetnek abban, hogy biztosítsa a szükséges tápanyagok...
Legyen vidám a zöldség- és gyümölcsfogyasztás Fruttival és Veggivel! Az Európai Friss Csapat kajszibarackra hangolt workshopján jártunk Júliusban az Ízes Élet stábja az Európai Friss Csapat termelőlátogatással és főzéssel egybekötött workshopján járt. Ezen a...
Jó szénhidrát, rossz szénhidrát – a szénhidrátforrásokról A szénhidrát kulcsfontosságú a szervezetünk számára, alapvetően ez az elsődleges, legkönnyebben használható energiaforrásunk. Bizonyos mennyiségben képesek is vagyunk raktározni belőle az...
Árpa, hajdina, köles- ezért jók a kásák A kásákra sokan kortárs fejlesztésként gondolnak, pedig a gabonafélék egyik legrégebbi és legegészségesebb felhasználását jelenti a kásafőzés. Árpa Az árpakása hántolt árpából, azaz...
Segít-e a vegán étrend a reumás ízületi gyulladáson? Nemrégiben jelent meg egy tanulmány, amely szerint a vegán étrend hatékony kezelési módja a reumás ízületi gyulladásnak. Egy másik, a tanulmányról szóló interjúban pedig a következő...