Hatásos súlycsökenés: 7 napos GM diéta

Az eredeti GM diétás tervet a General Motors az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal és az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának segítségével 1985-ben dolgozta ki alkalmazottai számára. Az elképzelés az volt, hogy egészségesebbé tegyék ezeket az alkalmazottakat, és ezzel együtt javítsák a munkaerő termelékenységét.

A kezdeti eredmények lenyűgözőek voltak, a dolgozók mindössze egy hét alatt jelentős súlycsökkenésen estek át, ami a hatékonyság, az energia és az önbizalom javulását mutatta.

Bár a GM fogyókúrás étrendjét sikeresnek ítélték, és könnyen követhetőnek tartják, a legtöbb táplálkozási szakértő nem ajánlja a követését. Bár azonnali fogyást eredményez, a diétának számos mellékhatása is van.

Milyen a boldog diéta?


A GM diéta terv az összetett szénhidrátok fogyasztásának biztosítására összpontosít, az alacsony kalóriatartalmú ételekkel együtt. Ez a megnövelt vízfogyasztással kombinálva jelentős súlyvesztést eredményezhet egy hét alatt. Az ötlet lényege, hogy az ember heti étrendjét csak gyümölcsökre, zöldségekre, barna rizsre és csirkére korlátozza. 

fogyás, diéta

Fotó: 123rf.com

 

A GM étrend mellékhatásai


A GM diéta világszerte népszerű. Azonban számos mellékhatása van, amelyeket figyelembe kell venni, mielőtt valaki úgy dönt, hogy követi a diétát.

Bár a diéta segíthet a gyors fogyásban, magas a rosttartalma, de alacsony a fehérje-, szénhidrát- és zsírtartalma. Emiatt előfordulhat, hogy a szervezeted nem jut hozzá az alapvető tápanyagokhoz.
A GM-diéta az anyagcsere lelassulásához vezethet a szervezetben. Bár a fogyási folyamatodat kezdetben nem befolyásolja, ez végül megnehezítené a testsúly megtartását.
A szervezet az anyagcseréhez felhasználná az étrendben lévő összes folyadékot. A diéta ezért ahhoz vezethet, hogy dehidratáltnak érzi magát. A GM-diéta egyéb lehetséges mellékhatásai közé tartozik még a gyengeség, a fejfájás és az éhségérzet.

 

Szedjünk, ne szedjünk? – Étrendkiegészítők a diéta mellé

 

Napi étkezés


1. nap
Minden gyümölcs – kivéve banán
Ajánlott gyümölcsök: görögdinnye és pézsmadinnye.
8-12 pohár víz
2. nap
Nagy főtt burgonya
Tetszés szerinti főtt vagy nyers zöldségek olaj nélkül
8-12 pohár víz
3. nap
Minden gyümölcs – kivéve a banánt
Főtt vagy nyers zöldségek (a burgonya kivételével) olaj nélkül, tetszés szerint
8-12 pohár víz
4. nap
8-10 banán
3-4 pohár tej
8-12 pohár víz
5. nap
6 paradicsom
Egy csésze barna rizs
12-15 pohár víz
6. nap
Egy csésze barna rizs
Főtt vagy nyers zöldségek (kivéve burgonya) olaj nélkül, tetszés szerint
8-12 pohár víz
7. nap
Egy csésze barna rizs
Bármilyen zöldség
Minden gyümölcslé

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.