Újévi útravalók ? gondolatok a kövérségről, soványságról

A méretekkel kapcsolatos folyamatos harc egy olyan emberi tulajdonság, amely gyógyítható.

Az eszményi testsúlyt sokféleképpen számolgatták már az idők során. Ma is, egymástól némileg eltérő adatokkal találkozhatunk a különféle ? iskoláknál ? arról, hogy mennyi is a kilogrammok ideális mennyisége?

Jóllehet, eretnek kijelentésnek tűnik, mégis igaz: az Ön magasságához arányos testtömege akkor megfelelő, ha jól érzi magát vele! Tapasztalhattuk, hogy számos ?duci? és ?sovány? éli le egész életét egészségesen és boldogan, úgy hogy hordozott alakjáról semmiféle negatív véleménye nincs! Oly természetességgel fogadja el önmagát, annyira a külvilág felé tárulkozva valósítja meg rá szabott feladatait, hogy fel sem merül benne a tükör előtti boldogtalankodás lehetősége.15088Az iszonyatosan elhízott és a kórosan sovány ember haragban van a világgal. Vélt, vagy valós külső sérelmei, az elszenvedett méltánytalanságok miatt szeretne visszavágni, ám ez direkt módon szinte soha nem lehetséges! Az emiatt keletkezett kudarcérzet még nagyobb belső frusztrációt okoz, így ? más eszköz hiányában ? a tudatalattiban feszülő büntetésvágy, lassan önbüntetéssé formálódik át.

A kövér ember titkos lelki kulcsszava a SZORONGÁS. A soványé a GYŰLÖLET. A megállíthatatlanul növekvő húshegy, tudattalanul bár, de sok helyet akar elfoglalni a világban, ezáltal jelezve környezete felé, amit szavai súlyával, létének tekintélyével nem volt képes kiharcolni. S mivel automatikus kalóriagyűjtés által demonstrál, ezért esetében a különféle diéták, tornák, stb. csak igen ritkán vezethetnek tartós eredményre. 15090A betegesen sovány, megtörhetetlen. Őt nem tudja legyőzni a külvilág: kénytelen hát saját magával megtenni ezt. Mindenért küzd, még akkor is, ha belül élénken él a ?nem jár? érzése. Kifelé látványosan gyűlölni nem illedelmes. A belső parancs: vond meg magadtól azt, amit mások nem tudtak.

Forrás: