Gomba a cukorbetegség ellen is

Varga Gábor hatóanyag-szakértő már sokszor beszélt a Csak csajok műsorában a gyógygombák jótékony hatásáról. Most is ezt teszi a cukorbetegség tükrében.

Dr. Sümeghy Andrásné Natasa 2-es típusú cukorbetegségben szenved. Mivel a mért cukorértéke 14 volt, a mérés alapján szinte elkerülhetetlen volt az inzulin adagolása. Ezt azonban nagyon szerette volna elkerülni a hölgy, mert a férje ekkor már régóta inzulint adagoló cukorbeteg volt.

Natasa kipróbálta a gyógygomba-kivonatokat aminek jótékony hatását egy hónap után tapasztalta. Ilyen hatás volt például, hogy emiatt nem kellett átállnia az inzulinra és injekciózni magát, valamint a vércukor-szintje is normalizálódott.

A sikeren felbuzdulva férje is kipróbálta a kivonatokat és ugyanez volt a helyzet, nála is sokkal lejjebb csökkent a vércukorszint és az inzulinból is sokkal kevesebbet adagol. Sümeghyné magas vérnyomása jelentősen javult, emiatt jóval kevesebb gyógyszert kell szednie. A közérzete sokkal jobb, erősebbnek, egészségesebbnek érzi magát.

„Placebo kontrollált kettős vak kísérletben kimutatták, hogy egyes gyógygomba-kivonatok képesek az inzulin érzékenységet növelni. Ez azt jelenti, hogy elősegítik a szervezet egészséges működését és kóros állapot esetén vércukorszint csökkenést eredményezhetnek. Ilyen célokra a népgyógyászat is már évezredek óta használja ezeket a gyógygombákat. ” – mondta a Varga Gábor hatóanyag szakértő.

A kivonatok gyakran felülmúlják más kezelések hatékonyságát. Az egyik legismertebb rákellenes hatású gyógygomba a Bokrosgomba. Egy japán klinikai vizsgálatban (2003) a gomba un. D-töredéke gátolta az áttétképződést és javította bizonyos rákellenes immunsejtek (NK sejtek) aktivitását. Ráadásul az inzulinról felreppentek olyan hírek is, hogy túl nagy mennyiségben akár rákkeltő is lehet.

Forrás: