Vegyszermentes házi praktikák

Az utóbbi időben egyre népszerűbbé váltak a biotermékek, főleg a táplálkozás és a szépségápolás terén. Manapság a háztartás területén egyre több termék jelenik meg, amely ,,kímélően” hat életünkre.

Vegyszermentes tisztítószerek

A háztartáson belül, négy nagyobb kategóriát különböztethetünk meg: a mosogatószereket, mosószereket, tisztítószereket és öblítőszereket. Ezeken belül sokféle biotermék van, például gépi és kézi mosogatószerek, különböző mosóporok, öblítők más-más funkciókkal. Az ablaktisztítótól kezdve, a padlósúrolókig, minden megtalálható a biotermékek között. Az alábbiakban néhány terméket mutatunk be a teljesség igénye nélkül.

Bio mosópor

Minden mosható textíliához lehet használni, például a pamuthoz, lenhez, kenderhez, és a kevertszálas anyagokhoz is. Nem ajánlott a gyapjúhoz és selyemhez használni, mert azok nagyon érzékenyek!

Foto:123rf.com

Folyékony mosószer

Színes és fehér ruhákhoz egyaránt ajánlatos használni. Gyorsan lebomlik biológiailag, és nem tartalmaz illatanyagot, színezéket, tartósítószert és enzimeket. Védi és ápolja a ruhákat.

Öko gépi mosogatószer tabletta

Minden piszkos edényt megtisztít. A makacs ételmaradékokat hatékonyan eltünteti. A tabletta foszfát és klórmentes, s egyaránt kíméli a mosogatógépet és az edényeket. Bár természetes összetevőkből készült, vigyázni kell, mert szembe és bőrre kerülve irritációt okozhat.

Öko kézi mosogatószer

Nagyon jól tisztít, és nagy a zsíroldó hatása, ezen kívül pedig bőrkímélő, nem roncsolja a kezet. Nem kell sokat használni egy mosogatáshoz. Javarészt cukortenzideket, zsíralkoholszulfátokat és búzaproteineket, valamint glicerint tartalmaz.

Valósággal elárasztották a levéltetvek a kerteket; nem kímélik a dísznövényeket, zöldségeket sem. Ha hatékonyan és vegyszer nélkül akarod felvenni velük a harcot, akkor ezt a módszert neked találták ki.

Paradicsom levél levéltetvek ellen

Bio öblítő

Puhává teszi a ruhákat, élénkebbé teszi a színeket, valamint kisimítja az anyag rostjait. Biológiailag gyorsan lebomlik.

Fotó: 123rf.com

Bio általános tisztítószer

Nem csak, hogy tisztítja, de ápolja is a felületeket! Használható: csempén, mosdón, padlón, konyhabútorokon és autón is. Ezeken kívül van több fajta bio felületfertőtlenítő, WC tisztító, ablaktisztító, folttisztító, padlósúroló és vízkőoldó szer is.

Bio falfesték

Ezek a festékek 100%-ig természetes összetételűek. Áteresztik a párát, külső és belső térre egyaránt használhatóak, oldószer- és vegyszermentesek, lélegző, víztaszító hatásúak. Széles színválasztékban kaphatóak.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.