Bio kozmetikumok babáknak!

A 21. századi édesanyák már nem csak saját bőrük és testük ápolásával vannak elfoglalva, hanem határozott hangsúlyt fektetnek arra is, hogy gyermekeiknek milyen a bőrük.

A kisgyermekek bőrápolására már hazánkban is számos készítmény áll rendelkezésre, melyek közül az egyik legjobbnak a csak bio alapanyagokat tartalmazó Armóniabio bébé babakozmetikai termékcsalád minősül, mely kizárólag növényi összetevőkből, shea vajból, aloe verából, csipkebogyóból és körömvirág kivonatból áll.

Az innovatív, dinamikusan fejlődő és kizárólag a természetes bőrápolásra koncentráló Armonía cég számos más biokozmetikai terméke mellett – mint a kiemelkedő bőrregeneráló tulajdonságáról ismert Helix Aspersa Csigacsoda, vagy a szintén különleges, mimikai ráncfeltöltő, „botox-like” hatású kígyóméreg arckrém – a múlt év végén dobta piacra a kizárólag bio alapanyagokat tartalmazó legújabb babakozmetikai termékcsaládját, amelynek tagjai hamarosan az itthoni gyógyszertárakban kapható babaápolási árukínálat üdítő és közkedvelt színfoltjai lehetnek.

Babakozmetikumokra egyre nagyobb mértékben van szükség, hiszen független piackutató cégek felmérései szerint az édesanyák 87 %-a érzékenynek találja gyermeke bőrét, melyre megoldást kell találni. Ez nem is csoda, hiszen a csecsemők bőre sokkal vékonyabb, mint a felnőtteké, így a kicsik bőrének védekező mechanizmusa is gyengébb, ezért a külső káros behatásokra sokkal érzékenyebben reagál. A kozmetikumokban lévő vegyi anyagok a baba bőrén keresztül sokkal könnyebben bejuthatnak a szervezetbe, érzékenységet okozhatnak, sőt akár allergiás reakciót válthatnak ki, ezért is nagyon fontos, hogy csak olyan készítményeket vásároljunk gyermekek számára, amelyek nem tartalmaznak káros anyagokat.

Az anyukáknak számos gyakori és ráadásul visszatérő problémát kell kezelniük kicsinyeiken, gondoljunk csak a pelenkakiütésekre, az ekcémára, a születés utáni foltokra és végül a napfény okozta bőrproblémákra. Így a szülők egyre nagyobb része teljesen érthető módon természetes, gyengéd, a bőrt nem irritáló babaápolási termékeket keres.

baba51000

Ezeknek a szülőknek és babáknak kínálhatnak megnyugtató megoldást, akár már újszülött kortól is az exkluzív megjelenésű és minőségű, valódi bio babakozmetikumok, melyek kizárólag természetes növényi anyagokból készülnek, pH semlegesek és nélkülöznek minden allergiát kiváltó anyagot. A termékek nem tartalmaznak ásványi olaj származékot, nincsenek bennük ártalmas tartósítószerek, szilikonok, továbbá nem tartalmaznak sem színező- anyagokat, sem szintetikus illatanyagokat.

Az Armonía gondos válogatás után négy kiemelkedően hatékony, mind emellett gyengéden ápoló és egyben tisztító gyógynövényt választott babakozmetikai termékei alapanyagául, melyek felváltva vannak jelen termékeikben is, a bio hidratáló arc- és testápoló krémben, a babasamponban, a babafürdetőben és a popsikrémben is.

Ezek közül az egyik, a mindenki által ismert és közkedvelt csodaszer, az ALOÉ VERA, amely meggátolja a hámszövetek sérülését és segíti a sérült szövetek gyógyulását azzal, hogy növeli a sérült területek véráramlását. Gyulladáscsökkentő, antibakteriális és gomba ellenes hatása is van. Az aloé vera négyszer gyorsabban hatol a bőrbe, mint a víz, így könnyen felszívódnak a benne lévő és általa szállított más hatóanyagok, vitaminok és ásványi anyagok is.

aloe

A második gyógynövény a CSIPKEBOGYÓ, melynek olaja csökkenti a hegesedés utáni nyomokat, jó a nap perzselte bőrre, lágyítja a bőrszöveteket, segíti a sejtek önmegújító képességét. A következő összetevő a SHEA VAJ, amelynek titka, hogy összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére. Rendkívül gazdag vitamintartalma szinte tökéletes bőrápolóvá teszi. Vízhiányos, igénybevett bőrfelület ápolására igen hatásos, használatával fenntartható a bőr lágysága, puhasága és rugalmassága.

körömvirag

Végül, de nem utolsósorban a termékcsalád a KÖRÖMVIRÁG kivonatát tartalmazza, amely szintén közismert sokoldalú gyógyhatásáról és az egyik leggyakrabban használt növény a bőrgyógyászatban és kozmetikában. Leginkább sebek gyógyítására alkalmazzák, de jól csillapítja a viszketést, fertőtlenítő, gyulladásgátló és bőrnyugtató hatása is van. Ezek az alapanyagok minden olyan tulajdonsággal rendelkeznek, melyek a baba bőrének különleges ápolásához alapvetően szükségesek és elengedhetetlenek egy felelős édesanya polcáról.

Tegyünk bio termékekkel az egészséges bababőrért!

Forrás: