Természetes tisztítószert a fürdőbe, házi praktikákkal!

A házi praktikák rengeteg mindenre jók – még a fürdőszobánk is csillog-villog tőlük! Csak meg kell tanulni elkészíteni a házi természetes  tisztítószert. A természetes és egészséges módszerek hívei egész otthonukat a természetesség jegyében tisztítják, és ez rendkívül egyszerűen meg is oldható, házi praktikák segítségével. Az otthoni praktikák fürdőszobai tisztítószerek készítését is magukba foglalják.

Így készítsünk természetes tisztítószert:

Vonatkozzon az a vécére, a fürdőkádra, a zuhanyzóra vagy a mosdókagyló tisztítására. Csak néhány, olcsó összetevőre van szükségünk, amelyet a háztartási boltokban, de akár a zöldségesnél is beszerezhetünk. Hogyan készítsük el a fürdőszobai tisztítószereket?

tisztitas
Házi készítésű wc-csésze tisztító

3 csésze fehér ecetre lesz szükségünk. Az ecet ecetsavat tartalmaz, amely gyenge sav, de fertőtlenítőnek alkalmas, és a kemény víz okozta foltokat is leszedi. Ha friss, sőt kellemes illatot is szeretnénk társítani wc-tisztítónkhoz, adagoljunk hozzá 10 csepp teafa illóolajat. Élelmiszer boltokban, drogériákban vagy egészség-boltokban is találhatunk ilyet. Lassan öntsük a wc-csészébe, ne fröccsenjen ki. Hagyjuk benne állni 15 percig – majd jól mossuk le a wc-kefe segítségével.

Fürdőkád és csempe tisztító

Egy olyan területről van szó, amely sokak szerint nehezen tisztítható. A házi praktikákkal azonban könnyen lehet belőle csillogó-villogó helyiséget varázsolni. Az ásványi- és a szappan lerakódás, valamint a penész ellen legegyszerűbben az ecettel harcolhatunk: használhatjuk ezeket a fürdőszobai tisztítószereket a kádra, csempére és az üveg zuhany ajtóra is.

Keverjünk össze 1 rész ecetet és 1 rész vizet egy szórófejes flakonban. Ha rendszeresen tisztítjuk a zuhanyzót, nem szükséges, hogy sokáig hagyjuk állni rajta a ráspriccelt keveréket. Ám ha csak ritkán, akkor álljon rajta hosszabb ideig, legyen ideje hatni. Ha már állt rajta eleget, öblítsük le.

takaritas3

Ha egy kis extra tisztító erőre van szükségünk, használjunk folyékony mosószert, nejlon vagy műanyag szivacsot. A szappant mellőzzük, mert könnyen foltot hagy.

Amennyiben rozsdafoltokat szeretnénk eltüntetni a kádról, tejszínt és vizet keverjünk fogkrém állagú pasztává. Kenjük rá a foltokra, majd miután hagyjuk egy kicsit állni rajta, alaposan mossuk le.

Hogy a fürdő tisztább legyen!

Ha azt szeretnénk, hogy fürdőszobánk mindig szép tiszta legyen, rendszeresen tisztítsuk. Ha például minden zuhanyzás után szánunk a gumibetét letisztítására 1-2 percet, a penész megjelenését elkerülhetjük.

A tükör és az üvegfelületek is törődést igényelnek. A csillogó tükrök érdekében vessük be a szódát, mint kiváló fürdőszobai tisztítószert. Fontos, hogy ne az alacsony nátrium-tartalmú szódából válasszunk! Töltsünk meg vele egy szórófejes flakont, és fújjunk belőle a tükörre vagy az üvegfelületekre – majd egy száraz, tiszta, szöszöket nem hagyó ronggyal vagy papírtörlővel töröljük át őket.

Nem árt az elővigyázatosság

Még a hasznos házi praktikák esetében sem árt óvatosnak lenni – fontos, hogy ne keverjük például egymással a házi tisztítószereket és a boltokban kaphatóakat, mivel mérgező gázokat bocsáthat ki az összevegyítésük.

A biztonsági előírásokat mindig tartsuk be a bolti vegyszerek esetében is. Tartsuk őket távol a gyermekektől és az állatainktól! Semmiképp se kerüljenek szembe vagy szájba. Mindig dolgozzunk jól szellőző helyiségben! Továbbá, olyan edényekben vagy konténerekben ne kevergessük össze a házi készítésű tisztítószereket, melyeket egyébként az élelmiszerek tárolására használunk. Ez a két dolog nem egyeztethető össze egymással, akárhogy is nézzük!

Végül pedig, ügyeljünk arra, hogy ha a tisztítószereket jelöletlen konténerben, flakonban tartjuk, mindenképp fel legyenek címkézve. Szerepeljen rajta, hogy tisztítószer van benne, és milyen típusú!

Forrás: https://napidoktor.hu/index