A tisztítószerek ura, a szódabikarbóna

Ne szennyezd a környezeted, de szüntesd meg a szennyeződéseket! A legjobb módszer erre a szódabikarbóna, az otthonod csodaszere.

A szennyeződések szinte minden formáját, szinte valamennyi létező helyről eltávolítja, a szódabikarbóna. Tedd próbára a hatékonyságát, és a természetre káros vegyszerek helyett, vess be egy valódi csodaszert a koszok ellen!

Hol hatásos?

Nevezhetnénk általános tisztítószernek is, hiszen egyszerre pótolja a zsíroldót, a vízkőtelenítőt és a fogkrémet is. A szódabikarbóna különböző, de könnyen elkészíthető receptjei által, saját magad keverheted ki az otthonod ragyogását garantáló szereket.

Tiszta tűzhely, takaros konyha

Az erős maró hatású tisztítószerek ugyan megtisztítják a szennyeződött felületet, viszont belélegezve és a bőrünkkel érintkezve kevésbé ajánlott az alakmázásuk. A szódabikarbóna segít eltávolítani a mocskot, ha a természetes megoldások híve vagy.

surolo

A sütő tisztítása

A finom sütemények otthonában gyorsan összegyűlik a kosz. A sütő oldalára és az aljára is kerülhet az ételekből a sütés során. Nem kell mást tenni, mint beszórni a felületet szódabikarbónával, ha már teljesen kihűlt. Ez után néhány óránként vizet permetezni és nedvesen tartani a szert, egészen addig, míg teljesen ki nem szárad. Ha kész, ki lehet kaparni, majd még egyszer átmosni a sütő belsejét a következő használat előtt.

Friss lehelet

A kellemes lehelet a jó közérzet alapeleme. Ehhez sincs szükség a boltban kapható drága, színes löttyökre, mivel otthon, perecek alatt kikeverhető a hatásos szájvíz. Mindössze fél pohár vízbe, fél teáskanál szódabikarbónát kell elkeverni. Pár csepp borsmenta olajat hozzáadva, nem csak friss, de mentolos is lesz a lehelet.

Fogpaszta

A szódabikarbóna kellemes leheletet biztosít, de emellett a lepedéket is eltávolítja. Egyszerűen meleg vízzel át kell mosni a fogkefe fejét, majd kevés szódabikarbónával megszórni és már jöhet is a dörzsi.

shutterstock_63678880

Mindenre kiterjedő ápolás

Ha a szert a meleg fürdővízbe szórjuk, puha és selymes lesz tőle a bőr, még az általában száraz részeknél is, mint a könyök vagy a sarok. Két-három marék elég, hogy a vízzel keveredve kifejtse kellemes hatását, majd a fél órás áztatás után megtapasztaljuk a bársonyos puhaságot.

A tiszta ruha természetes útja

Az egész napos rohanás és munka nyomot hagy a ruhán. A szódabikarbónából készített paszta viszont még az olyan makacs foltokat is kiviszi, mint a beleszáradt étel, izzadtság, bor vagy vér. A foltra szórva, csak egy kevés meleg vízzel kell összekeverni és állni hagyni akár 1-2 órán át, mielőtt a mosógépbe dobnánk a koszos holmit. A ruha színtartósságáról persze előtte meg kell győződni és csak szigorúan a foltra szórni.

Az itt felsorolt néhány példa is mutatja, miért jó, ha mindig van a háznál egy adagnyi szódabikarbóna. Persze az sem árt, ha táskánk bugyraiba is teszünk belőle. Egyrészt elűzi a kiadós kajálás utáni kellemetlen leheletet, másrész megszűnteti a nehéz ételek miatti gyomorpanaszokat.

Forrás: