Nézzük meg a pénztárcánkat!

Kíváncsi arra, hogy ki mennyit keres az országban? Jöjjön, turkáljon velünk a pénztárcákban!

Egy átlagos dolgozó kicsivel több mint 150 ezer forintot tehet zsebre havonta a KSH adatai szerint. A bruttó átlagkereset a pénzügyi szektorban a legmagasabbak jelenleg. Az egészségügyben és a vendéglátásban nem éri meg megszakadni, itt kereshetünk legrosszabbul hazánkban.

A január-június időszakban alkalmazásban állók átlagos bruttó fizetése 235 ezer forint körül mozgott. Ha a főnök vállalkozó, akkor ez a szám két üveg sör árával több mint 250 ezer forint. A közfoglalkoztatottak bruttó bére a 80 ezer forintot sem éri el.

pénz

De kié a nagy zseton? A legmagasabb bruttó átlagkeresetek a pénzügyi, biztosítási tevékenységben dolgozóké. Ez az összeg majdnem az 500 ezer forintot üti. Az információ és kommunikációs tevékenységet űző melósok több mint 450 ezer forintos bruttóval számolhatnak el, az energiaiparban dolgozók pedig felállhatnak a dobogó harmadik fokára a 410 ezres bruttójukkal.

A legkevesebbet a humán-egészségügyi, szociális ellátásban dolgozók kapják (142 ezer), a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátásban dolgozók illetve a mezőgazdaságban dolgozók a további sereghajtók.

Tavaly óta a nettó átlagkereset egyébként három százalékot nőtt, valószínűleg ezt minden kedves olvasó észrevette.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.