Kés, ecet, vazelin – 8 ügyes trükk ruháink megmentésére!

Mindenki kedveli az olyan, egyszerű tippeket és trükköket, amelyek mindennapjainkat könnyebbé teszik, különösen, ha ezekkel értékes dolgainkat is megvédhetjük.

Lássuk, hogyan gondoskodhatunk hatékonyabban egy jól bevált ruháról, cipőről vagy kiegészítőről?

Első reakciónk, amikor valamilyen értékesebb vagy nagyon szeretett holmink bekoszolódik, lecsapják vízzel, esetleg bebüdösödik, a kétségbeesés: mit fogunk most ezzel kezdeni?! Mielőtt eluralkodna rajtunk a pánik, vessünk egy pillantást azokra a rendkívül egyszerű trükkökre, melyekkel úrrá lehetünk a helyzeten. Meg fogjuk látni, hogy nem is kell annyira kétségbeesni! Sőt, még bonyolult háztartási szerekkel sem kell a dolgok orvoslásához rendelkezni…

Cipők

1.A velúrbőr, szarvasbőr, antilopbőr cipőkre került piszkot egy tompa késsel vegyük kezelésbe. Kapargassuk le róla a piszkot és máris használhatjuk tovább!

2.A bőr vagy lakkbőr lábbeliket kezeljük egy kis vazelinnel: mártsunk vazelinbe egy fülpiszkálót, és kenegessük körbe vele a cipőt. Végül, hogy fényessé tegyük, fújjunk rá egy kis ablaktisztítót!

3.Futócipők szagtalanításához alkalmazzuk az alábbi trükköt: szórjunk bele egy kis szódabikarbónát, hogy beszívja a kellemetlen szagot.

4.Vízfoltok csúfítják a bőr cipőnket? Használjunk rájuk desztillált fehér ecetet. Fogjunk egy fogkefét, amely már nincs használatban, majd mártsuk ecetbe és ezzel gyengéden dörzsöljük meg a vízfoltot. Ha kész, töröljük át egy enyhén nedves vattapamaccsal a vízfolt helyét.

Cipzár, szemüveg

5.Gondjaink vannak a cipzárral, nehezen csúszik le vagy fel? A vazelin ebben az esetben is segítség! Szintén mártsunk egy fülpiszkálót a vazelinbe, majd kenegessük meg vele a cipzár azon részét, ahol akad. Készen is vagyunk.

6.Gyakran előfordul, hogy napszemüvegünk nem áll elég szorosan a fejünkön? Ideiglenesen „szorítsuk meg” az apró csavarokat a két szélén, átlátszó körömlakkal!

Kellemetlen szagú ruhák

7.A kellemetlen szagot árasztó farmert rakjuk bele egy műanyag zacskóba, majd helyezzük bele a hűtőszekrény fagyasztó részébe egy időre. A baktériumok elpusztulnak és eltűnik a rossz szag!

8.Vannak még kellemetlen szagú ruháink? A vodka is tökéletes ellenszer lehet. Öntsünk egy kis vodkát szórófejes flakonba. Spricceljük be vele a ruhát – friss illatot áraszt majd!

Melyek hát a kedvenc ruhamentő ötleteink? Bármelyik egyszerű trükköt könnyen és gyorsan alkalmazhatjuk – némelyiket akkor is, ha éppen indulás előtt észleljük, hogy folt éktelenkedik a lábbelinken.

Forrás: https://napidoktor.hu/index