7 dolog, amire használhatjuk a szódabikarbónát

A szódabikarbónát számtalan dologra felhasználhatjuk, akár a főzéshez, akár fertőtlenítőként, tisztítószerként, vagy szervezetünk gyógyítására.

Erre is használhatjuk a szódabikarbónát

Igaz, hogy nem tünteti el teljesen a pattanásaidat, sőt a szarkalábakat sem, azonban számos felhasználása létezik, mellyel szebbé teheted magadat! Ugye Te is emlékszel, amikor édesanyád arról mesélt, hogy a kenyér magasabb lesz a szódabikarbónától, és a hűtőben sem terjengnek rossz szagok a használatától?

Íme 7 tipp a szódabikarbóna felhasználására. Légy praktikus!

Tisztálkodáshoz!

Már az ősi Egyiptomban is felfedezték a szódabikarbóna jótékony hatását. Sterilizáló, gombaölő hatású, emellett bőrradírként is tökéletes. Fehérítő hatása miatt a legmakacsabb foltokat is garantáltan kiszedi.

bikarbóna

Fogmosásra fel!

Manapság egyre gyakrabban halljuk, hogy a fogkrémek rákkeltő anyagokat tartalmaznak, ráadásul nem is érik el a kellő tiszta, fehér állapotot fogaink. A szódabikarbónával nem csak szuper fehér fogakat érhetsz el, de remek fogkő eltávolító és baktérium ölő hatása révén bátran mosolyoghatsz majd!

Mosd meg vele az arcod!

A szódabikarbóna remek szárító, fertőtlenítő hatással bír, így a legmakacsabb pattanások esetében is látványos javulás érhető el. Mézzel összekeverve pedig egy kellemes testradírt készíthetsz magadnak!

Használd dezodorként!

Ha természetes alapanyagú dezodort szeretnél használni, mindenképpen fogadd meg a tanácsunkat! A kedvenc illóolajodat keverd össze szódabikarbónával. Friss, üde, kellemes és hatásos dezodort kapsz ebből a furcsa elegyből!

Pakolásként!

Vízzel összekeverve egy pattanás leszárító pakolást kapsz. Ha belemasszírozod az arcodba, akkor meg szűntetheted a zsíros csillogást. A pakolás tökéletes a gyulladt pattanások leszárítására is.

szodabikarbona4 Olvass még több cikket a szódabikarbónáról!

Gyomorsavtúltengésre!

A szódabikarbóna lúgosító hatása révén semlegesíti a gyomorsavat. Keverj össze egy kanál meleg vizet a szódabikarbónával, és hajtsd fel. Az orvosok is esküsznek erre a módszerre!

Moss vele hajat!

A szódabikarbóna kimondottan praktikus megoldás, ha zsíros a hajad, esetleg korpás. Egy üvegbe tölts meleg vizet és egy evőkanálnyi szódabikarbónát keverj el benne. Mielőtt leöntenéd vele a hajadat, alaposan fésüld ki! Hajad ragyogó lesz!

Fürdővízbe vele!

Egyszerű szappanként is alkalmazhatod a szódabikarbónát. Bőrégés enyhítő és bőrpuhító hatása van!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.