Íme a világ legszebb naplementéi

A naplemente olyasmi, amiben akárhonnan megéri gyönyörködni, mégis vannak olyan pontjai a világnak, ahol ez a látvány különösen szép. Íme egy szemet gyönyörködtető válogatás!

A természet olyan dolgokat képes alkotni, amelyek arra emlékeztetik az emberiséget, hogy habár képesek vagyunk klónozni, és kifejleszthetjük a legmodernebb csúcstechnológiai vívmányokat, de csinálhatunk bármit, a legnagyobb csoda mégis a természet marad. A naplemente egyike ezeknek a csodáknak. Mindannyian kötünk hozzá emlékeket, szép, romantikus, esetleg szomorú pillanatokat. Nézhetjük a vízparton, a hegyekben, az erdő fái közül, a város szélén, vagy akár egy felhőkarcoló tetején, a látvány lenyűgöző. De mégis, honnan a legszebb?Bejegyzés

Grand Canyon, Arizona

Grand Canyon egyike a világ hét csodájának, amely nem csupán monumentális méretéről híres, de a gyönyörű látványról is. Májusban és októberben a legszárazabb az idő arrafelé, ezért ilyenkor érdemes meglátogatni a Canyont, ilyenkor tárulnak fel a természeti csoda valódi mélységei. A naplemente különösen szép látványt nyújt, már-már vallásos áhítatba képes ejteni az embert, azt éreztetve, hogy eltörpül a természet hatalmassága mellett.

grandc

Taj Mahal, India

„Taj” szó koronát jelent, és valóban: a Taj Mahal a koronaékszere minden ember által alkotott építménynek. Mint a világ hét csodája közül az egyik, a világ egyik leglátogatottabb és leggyakrabban fényképezett helye is egyben. A különböző napszakokban a Nap fénye más-más színekbe öltözteti a monumentális épületet: a hajnali órák rózsás ragyogásától egészen az alkonyati narancssárgáig.

tajmahal

Fokváros, Dél-Afrika

Fokváros Afrika legdélebbi csücskénél helyezkedik el.  Az egyik legszebb látványosság az Asztal hegy (amelyet félrefordítások miatt sokan Tábla hegyként ismernek) alkonyati fényben, a környék ilyenkor arany színben ragyog. A Durban melletti partvidékről távolabbról is megcsodálhatjuk az Asztal hegyet – ezt a partszakaszt egyébként az itt előforduló rengeteg delfin miatt Delfin-partnak is hívják.

capetown

Vízparti felhőkarcolók, Szingapúr

Szingapúr pénzügyi negyedének központjában elhelyezkedő extravagáns Ikertornyokról letekintve lenyűgöző látvány tárul a szemünk elé. A pazar épületeket Carlos Otts építésznek köszönhetjük: tökéletes hely azoknak, akik gyönyörködni akarnak a mindig vibráló város feletti naplementében.

singapore

Santorini, Görögország

Ha bárkit megkérdezünk, honnan a legszebb a naplemente, bizonyára azt fogja felelni, hogy valahonnan a tengerpartról, és nem is fog tévedni. Végtelen víz, végtelen ég, a Nap lenyugvó sugarai aranyra és vörösre festik a tenger hullámait… Santorini szigetén nem csupán ebben, de a part fekete homokjában és apró fekete kavicsaiban is gyönyörködhetünk, amelyek sajátos színüket a sziget vulkanikus eredetének köszönhetik.

sunrise-santorini-

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.