Időtlen időkig

Egy átlagos emberélet kb. 3,9×1052-en természetes időegység, melyet mi, halandók a múlt, jelen és jövő összefogójával, az órával mérünk. Az idő változásának mérőeszközéhez igazítjuk életünk minden egyes momentumát.

Óra nélkül szinte már létezni sem tudunk, hiszen mindig szeretnénk tudni a pontos időt. Kezdő szakácsok fontos kiegészítője az óra, főleg ha tasakos leves elkészítéséről, vagy fagyasztott pizza felmelegítéséről van szó. Ám nem csak karóránk fontos számukra, hanem otthonunkban is elengedhetetlen berendezési tárgy egy szép óra.

Általában egy lakás szinte mindegyik szobájában találhatunk egy órát. Az ember, élete irányítója akar lenni, így ösztönösen ragaszkodik ahhoz, hogy percekhez, másodpercekhez kösse cselekedeteit. Minden pillanatot birtokolni akar, amihez szüksége van rendszerre. Eszközt teremtett az idő mérésére. Digitális és analóg órákkal díszítette lakhelyét, melyekkel megzabolázta és rabszolgájáva tette az időt. Különböző formákat adott legfőbb segítőinek, amelyekből a nagy bevásárlóközpontokban, vagy lakberendezési boltokban bátran válogathatunk.

Minden perc számít

A háziasszonyok számára képtelenség, hogy ne legyen valami, ami az időt mutatja. Hiszen főzéskor fontos, hogy percre pontosan tudják, mennyi ideje fő már az étel, hogy mikor kell lekapcsolni a tűzhelyet vagy a sütőből kivenni a almás pitét. Erre a legpraktikusabbak a digitális órák, vagy azok a faliórák, melyekről jól le lehet olvasni a perceket is. A kiskukták részére feltalálták a tojásfőző órákat, amelyeken be lehet állítani az várható főzési időt. Így semmi esetre sem csinálhatnak lágy tojásból keményet.

konyhai ora1000

Lurkó vekker

A gyerekszobába tegyünk vidám és színes faliórát. Esetleg a gyermek kedvenc rajzfilmjének szereplőjével díszített időmérőt. Tanácsos olyat választani, amin arab számok vannak, így a gyerek könnyebben megtanulja az óra használatát. Egy digitális óra sem rossz ötlet, valahol az ágy közelében. Sok gyerek ugyanis fél a sötétben, a digitális óra számlapja viszont világít. Ez a fényerősség elég lehet ahhoz, hogy a kisgyermek ne féljen és nyugodtan tudjon álomba szenderüljön.

Ébressz fel

A hálószobai ébresztőóra már sok dolgozónak megmentette munkahelyét. A legtöbb helyen már digitális órát találunk. Ez azért előnyös, mert könnyű beállítani és világító kijelzőjén a sötét szobában is láthatjuk hány percet lustálkodhatunk még felkelés előtt. Ajánlott rádiós órát venni, hiszen kedvenc slágereinkkel mégiscsak könnyebben indul a nap, mint a monoton sípolással. Olyat is találhatunk, amely fokozatosan hangosodik, így nem hirtelen riadunk fel a hangra, hanem finoman kelt fel minket.

nagyora1000

Persze a falióra sem szokatlan egy hálószobában, de ilyenkor figyeljünk arra, hogy az óra ne kattogjon hangosan, mert az megzavarhatja álmunkat. Néha kínzóbb lehet, mint egy csöpögő csap. Egy halk, grandiózus óra megfelelő dísze lehet hálószobánknak.

alloora1000
A nappalink dísze

A nappaliban elhelyezett órának központi szerepet is szánhatunk. Fontos, hogy harmóniában legyen a többi bútorral, a szoba stílusával. Hogyha illik nappalinkba akár egy szép, régi kakukkos óra, vagy egy nagyobb állóóra remekül mutathat. A minimalizmus világában az antik darabok egyre inkább divatba jönnek és remekül mutathatnak a szobában.

óra1000

Ha nem találunk tetszésünknek megfelelő órát a boltokban, akkor akár saját magunk is készíthetünk egyet. Kreatív hobbiboltokban rengeteg alapanyagot találhatunk hozzá. Használhatunk szalvétát, gyöngyöket, különböző színes, mintás papírokat, üveget vagy akár fényképeket is. Gyerekes családokban, akár a lurkók is bevonhatók a díszítésbe. Az óra elkészültével egy tevékenyen eltöltött délutánnal és egy szép családi órával lehetünk gazdagabbak, mely minden pillanatban a munka közbeni vidámságot idézi majd. Nem utolsó sorban az óra ajándéknak sem utolsó ötlet.

kreativ ora1000

Bármilyen órát is válasszunk, fontos, hogy illeszkedjen a lakás, de főleg a szoba hangulatához. Emellett figyeljünk a funkciójára is, hogy hova és melyik típust választjuk. A leglényegesebb, hogy a vásárlójának tetsszen, hiszen nekünk fog kattogni az idők végezetéig.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.