Gyógyítsd magad Isten patikájával

A gyógynövények, a maguk furmányos módján a nevükbe rejtették hasznukat. Arra jók, hogy gyógyítsunk velük testet és lelket.

?Egészségünk érdekében nem szükséges lemondanunk mindenféle élvezeti cikkről. Ha ezt tennénk, életünk ugyancsak unalmas lenne. Csak arra kell vigyázni, hogy az élvezet ne váljék szokásunkká. Ebből a stádiumból ugyanis rendkívül könnyen juthatunk a függőség állapotába.? – Maria Treben –

Mivel napjainkban rohamosan nő a civilizációs betegségek száma, egyre többen kezdik becsülni a gyógyító növények értékeit, sőt ma már az orvostudomány is egyre jobban elismeri a természetes gyógymódok létjogosultságát. Főként gyógyszer, élelmiszer és kozmetikum előállítására használják a gyógynövényeket.

447Ma már azzal is hozzájárulunk egészségünkhöz, hogyha magunk gyűjtjük be a felhasználni kívánt gyógynövényeket. Hiszen, ki kell mozdulnunk az otthon megszokott monotonitásából, a város zajától távol a természetbe kell meneküljünk, hogy ráleljünk a természet gyógymódjaira.

A gyógynövényeket számtalan formában használhatjuk fel, a legkülönbözőbb betegségek ellen hatnak. A gyógynövények nem jelentenek egymásnak konkurenciát, nem szüntetik meg a másik hatását, hogyha egyidejűleg fogyasztják őket. A mérték, érték ? ez alapján a gyógynövényeket is csak mértékkel szabad használni. Hiszen nagyobb mennyiséggel nem növelhetjük a gyógyulás esélyét.

Maria Treben nevét szinte mindenki a gyógynövényekhez kapcsolja. Ma már klasszikusnak számító kiadványa, az "Egészség Isten patikájából" megjelenése óta Európa-szerte több millió példányban kelt el, és hazánkban is szinte minden családban megtalálható legalább egy könyve.

Forrás: