Van egy jó recepted? Egészséges verseny mindenkinek

Túlsúlyosok, fogyni vágyók, diabétesszel, szív-és érrendszeri betegséggel élők figyelem!
Országos receptversenyt hirdet a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság valamint a Kor Kontroll Társaság. Ezúttal is a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak, diabéteszeseknek, szív-és érrendszeri, valamint daganatos betegséggel élőknek a figyelmét kérik.  A pályázat több egy sima receptversenynél, hiszen nemcsak az amerikai, a magyar lakosság is egyre jobban hízik.

vega étel3

Szomorú tény, hogy a túlsúly/ elhízás a hazai felnőtt lakosság 60%-át érinti, a hozzá kapcsolódó rizikófaktorok miatt pedig a 10 legsúlyosabb betegség közé tartozik!
Sajnos nemcsak akkor eszünk, amikor éhesek vagyunk, hanem eszünk örömünkben, eszünk bánatunkban, eszünk, ha mérgesek vagyunk. Nem vesszük figyelembe, hogy bár a legtöbb élettani funkciónk csökken az öregedéssel, az étvágyunkra ez nem igaz, az inkább fokozódik. Ráadásul az évek múlásával az anyagcserénk is lassul, kevesebb kalóriát égetünk el. Ha ugyanazt esszük 40 és 60 éves korunkban, hatvan körül ugyanattól az étel mennyiségtől elhízunk a kisebb energia leadás miatt. Ezért olyan testsúlycsökkentő illetve testsúlymegőrző ételek receptjeit keresik, melyek segítséget nyújthatnak a testsúly normalizálásához, így a már kialakult betegségek egyensúlyban tartásához is.

vega étel4
Pályázhatnak, akik ismernek és használnak olyan recepteket, amelyek testsúlymegőrzők, vagy ami még jobb, testsúlycsökkentők. Olyan recepteket várnak,  melyek szerzői hozzájárulnak az egészséges étrend és életmód kialakításához és a testsúly rendezésével a betegségek megelőzéséhez is! Keresik a legfinomabb és a legegészségesebb ételeket!
Minden pályázó minimum 1, maximum 3 recepttel vehet részt a versenyben, valamint automatikusan és térítésmentesen hozzájárul receptjének megjelentetéséhez!
Az elbírálás szempontjai: az étel az egészséges táplálkozás ajánlásainak megfeleljen, mégis vegye figyelembe a hagyományos magyar konyha szokásait, növényi eredetű zsiradékot használjon az állati helyett, minél kevesebb sót tartalmazzon,felesleges kalóriától mentes legyen, könnyen és gyorsan elkészíthető legyen,ne legyen költséges!  A receptek hozzávalóit 4 főre kérik megadni!
A recept után  íjd  le a sütés-főzés során használt fűszer, összetevő / összetevők/ pozitív hatásait, és egyéb érdekességeket, amit fontosnak tartasz, az elkészíthető ételről!

Várják az ételről készített fotót, ennek hiányában érvénytelen a pályázat! A nyertes 3 napos wellness hétvégén vehet részt partnerével együtt Hévízen a Hotel Spa Hévíz jóvoltából, a további díjazottak vércukormérőt kapnak, illetve könyvjutalomban részesülnek.
Ha kedvet kaptál  a versenyzéshez, kérjük, a pályázatokat e-mailben a következő címre küldjétek: [email protected]<mailto:[email protected]>

Beküldési i határidő: 2015. január 30

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.