Megvan a segítség az izzadás ellen

A botox alkalmas a szemöldökök közötti ráncok, a homlokráncok és a szarkalábak kezelésére, világszerte elterjedt és kedvelt ránctalanító módszer, de csak kevesen tudják, hogy a kellemetlenségekkel járó izzadás ellen is bevethető. Dr. Széchenyi Kornél, orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője elmondja, hogy miért jó megoldás a hónalj vagy egyéb testrészek botoxoltatása.

A ránctalanítás egyik közkedvelt módszere a botoxoltatás, hisz amellett, hogy gyors és eredménye látványos, szinte fájdalommentes. Az eljárást elsősorban a dinamikus ráncok, vagyis az arcizmok által okozott ráncok esetében alkalmazzák, ami a szem környéki szarkalábak, a szemöldökök közötti függőleges ráncok és a homlokráncok eltüntetésében segít. 

izzadás ellen

Fotó: 123rf.com

A test bármely részén alkalmazható

Bár a botox kezelések leginkább esztétikai céllal történnek a világon, ma már nem csak az arcon, hanem szinte bárhol a testen alkalmazható.

Az alig félórás kezelés alatt a szakorvos a botulinum toxin hígított oldatát befecskendezi az érintett területre, ezzel átmenetileg blokkolja a kémiai jelátvitelt az izzadságmirigyek idegvégződésein, így azok nem választanak ki verejtéket. Ezáltal megszűnik a verejtékezés, könnyebb elviselni a meleg hónapokat, vagy legyőzni a stresszes helyzeteket – műtéti beavatkozás nélkül.

A botox injekciók eredményesen csökkentik az izzadást szinte minden esetben, a statisztikai adatok szerint a legtöbb embernél 90%-kal csökkenthető az izzadás mértéke. A hónalj, a tenyerek, a talpak esetében is hatékony az izzadás ellen” – mondja a szakember.

Mivel ezek a testrészek nagyon érzékenyek, felületes érzéstelenítéssel és fagyasztással csökkentik az injekció okozta fájdalmakat. „A homlok verejtékezése is csökkenthető, mindössze néhány injekció szükséges ezen a területen az izzadság csökkentéséhez. Hatékonyan csökkenthető a lágyék, a mellkas és a derék izzadása is” – teszi hozzá.

Izzadás ellen

Foto:123rf.com

Gyorsan búcsút mondhat az izzadásnak

A tapasztalatok szerint rövid időn belül érezhető az eredmény, ráadásul a hatás egész sokáig tart: 4-6 hónap múlva kell csak megismételni a beavatkozást annak érdekében, hogy továbbra se okozzon kellemetlenséget az izzadás. Az orvos elmondása szerint az ismételt botox kezelések hatása egyre hosszabb ideig tart, így ebben az esetben is igaz, hogy a kívánt eredmény fenntartásához a későbbiekben egyre ritkábban lesz szükség kezelésre.

Fontos, hogy képzett, profi szakember végezze a beavatkozást, aki kellően gondoskodik arról, hogy az injekciózás során a lehető legkevesebb kellemetlenséget kelljen páciensnek elviselnie.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.