Megvan a segítség az izzadás ellen

A botox alkalmas a szemöldökök közötti ráncok, a homlokráncok és a szarkalábak kezelésére, világszerte elterjedt és kedvelt ránctalanító módszer, de csak kevesen tudják, hogy a kellemetlenségekkel járó izzadás ellen is bevethető.

Dr. Széchenyi Kornél, orvos-esztétikai specialista, a Budai New Beauty Orvos-Esztétikai Központ vezetője elmondja, hogy miért jó megoldás a hónalj vagy egyéb testrészek botoxoltatása.

A ránctalanítás egyik közkedvelt módszere a botoxoltatás, hisz amellett, hogy gyors és eredménye látványos, szinte fájdalommentes. Az eljárást elsősorban a dinamikus ráncok, vagyis az arcizmok által okozott ráncok esetében alkalmazzák, ami a szem környéki szarkalábak, a szemöldökök közötti függőleges ráncok és a homlokráncok eltüntetésében segít. 

izzadás ellen

Fotó: 123rf.com

A test bármely részén alkalmazható

Bár a botox kezelések leginkább esztétikai céllal történnek a világon, ma már nem csak az arcon, hanem szinte bárhol a testen alkalmazható.

Az alig félórás kezelés alatt a szakorvos a botulinum toxin hígított oldatát befecskendezi az érintett területre, ezzel átmenetileg blokkolja a kémiai jelátvitelt az izzadságmirigyek idegvégződésein, így azok nem választanak ki verejtéket. Ezáltal megszűnik a verejtékezés, könnyebb elviselni a meleg hónapokat, vagy legyőzni a stresszes helyzeteket – műtéti beavatkozás nélkül.

A botox injekciók eredményesen csökkentik az izzadást szinte minden esetben, a statisztikai adatok szerint a legtöbb embernél 90%-kal csökkenthető az izzadás mértéke. A hónalj, a tenyerek, a talpak esetében is hatékony az izzadás ellen” – mondja a szakember.

Az izzadság és az ezzel járó kellemetlen szagok megelőzésének számos módja van, azonban nem mindegy, hogy milyen dezodorokat használunk, kerüljük az alumíniumot tartalmazó izzadásgátlókat, helyette készítsük mi magunk természetes alapanyagokból.

Készítsünk izzadás elleni dezodort házilag!

Mivel ezek a testrészek nagyon érzékenyek, felületes érzéstelenítéssel és fagyasztással csökkentik az injekció okozta fájdalmakat. „A homlok verejtékezése is csökkenthető, mindössze néhány injekció szükséges ezen a területen az izzadság csökkentéséhez. Hatékonyan csökkenthető a lágyék, a mellkas és a derék izzadása is” – teszi hozzá.

Izzadás ellen

Foto:123rf.com

Gyorsan búcsút mondhat az izzadásnak

A tapasztalatok szerint rövid időn belül érezhető az eredmény, ráadásul a hatás egész sokáig tart: 4-6 hónap múlva kell csak megismételni a beavatkozást annak érdekében, hogy továbbra se okozzon kellemetlenséget az izzadás. Az orvos elmondása szerint az ismételt botox kezelések hatása egyre hosszabb ideig tart, így ebben az esetben is igaz, hogy a kívánt eredmény fenntartásához a későbbiekben egyre ritkábban lesz szükség kezelésre.

Fontos, hogy képzett, profi szakember végezze a beavatkozást, aki kellően gondoskodik arról, hogy az injekciózás során a lehető legkevesebb kellemetlenséget kelljen páciensnek elviselnie.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.