2 kipróbáltan hatékony, természetes módszer az izzadás csökkentésére

Az izzadás kellemetlen lehet, de számos természetes kezeléssel csökkenthető. Mutatunk 2 természetes gyógymódot, amit kipróbálhat.

Az izzadás a test módszere a testhőmérséklet szabályozására. Az izzadság a bőr mélyebb rétegeiben található mirigyekben termelődik, amelyek az egész testen, de különösen a homlokon és a hónaljban találhatóak. Az izzadság főleg vízből áll, de tartalmaz némi sót is. Ahogy az izzadságban lévő víz elpárolog a bőrfelületről, a testhőmérséklet lehűl.

Normális és egészséges izzadás melegben, testmozgáskor, fűszeres ételek fogyasztásakor, érzelmi stressz hatására és betegség okozta láz esetén jelentkezik. Az izzadás egészséges testfunkció, amely a melegebb időjárás miatt jellemzően a nyári hónapokban fokozódik, és különösen zavaró lehet, ha foltokat hagy a ruhán.

Fotó: 123rf.com

A túlzott izzadás, más néven hiperhidrózis, még hűvös időben is előfordul, de melegebb időben vagy stresszhelyzetben súlyosbodhat.

A túlzott izzadás néhány ismert oka az elhízás, a hormonális változások (például a menopauza), a cukorbetegség és a pajzsmirigy túlműködése. Az extrém izzadás kínos lehet, különösen, ha váratlan helyzetekben jelentkezik. A dezodorok és izzadásgátlók gyakori termékek az izzadás megfékezésére, de adunk 2 természetes gyógymódot, amit kipróbálhat.

Nem mindig a meleg a hibás – Ezek az izzadással járó betegségek

 

1. Almaecet

Foto: pixabay.com

Az almaecet egy sokoldalú termék, amely számos különböző előnnyel és felhasználási lehetőséggel rendelkezik. Az ecet, és különösen az almaecet, természetes módszer az izzadás csökkentésére. Közvetlenül a bőrre kenve az ecet segít eltávolítani a baktériumokat és bezárni a pórusokat. Megpróbálhatja azt is, hogy étkezés előtt két teáskanál ecet és egy teáskanál víz keverékét issza meg. 

Foto:123rf.com

2. Kókuszolaj

A kókuszolajnak számos egészségügyi előnye van. Az egyik ilyen, hogy természetes gyógymód az izzadás és a szagok csökkentésére. A kókuszolaj laurinsavat tartalmaz, amely antimikrobiális tulajdonságainak köszönhetően elpusztítja az izzadást okozó baktériumokat. Hidegen sajtolt kókuszolajat is kenhet a bőrére minden zuhanyzás után, hogy hidratálja a bőrét és egyúttal csökkentse az izzadást.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.