Biztos bőrfeszesítő tippek nyakra

A nyakon, az áll vonalán megereszkedő bőr tévedhetetlenül mutatja az idő múlását, azonban Sutka Beáta, az Oxygen Medical Ultherapy szakértője szerint néhány bevált bőrfeszesítő módszerrel megállítható és visszafordítható a folyamat.

Bőrfeszesítő praktikák

  1. Tornagyakorlatok

Számos olyan gyakorlat van, amely megdolgoztatja a nyak és az arc alsó harmadának izmait. Napi kétszeri ismétléssel jó eredmények érhetők el.

  • Támasszuk meg az egyik kezünkkel a homlokunkat és nyomjuk a fejünket a kezünk tartása ellenében 10 másodpercig. Érezni fogjuk a nyak izmainak munkáját. Ugyanígy tartsunk ellen tarkóra tett kézzel is.
  • Üljünk le egyenes háttal és emeljük az állunkat a mennyezet felé, zárt szájjal. Ebben a helyzetben végezzünk rágómozgást 20 ismétléssel. Ugyanebben a helyzetben végezhetünk csücsörítő szájmozgást is.
  1. Bőrfeszesítő ételek

A kiegyensúlyozott, teljes értékű étrend segít frissen tartani a bőrt, míg a „junk food” lassítja a sejtmegújulás folyamatát, így csökkenti a rugalmasságot és elmélyíti a ráncokat. Amennyire lehet, kerüljük a cukrot és a készételeket. A bőrnek nagyon jót tesznek az A-vitamin előanyagában, a béta-karotinban gazdag ételek, mint a sárgarépa, a bogyósok és a sárga színű gyümölcsök, zöldségek. Bizonyos A-vitaminos, retinoid tartalmú készítményeket csak a bőrgyógyász rendelhet el. A diófélékben és az olívaolajban található esszenciális zsírsavak, valamint a bőséges vízivás fenntartják a bőr hidratáltságát, így feszességét is.    

  1. Hidratálás

A jól hidratált bőr telítettebbnek és tömörebbnek hat, így kevésbé látszanak rajta a ráncok. A folyadékfogyasztás mennyiségéről megoszlanak a vélemények, de nőknek átlagosan 9 pohár, férfiaknak 13 pohár víz ajánlott naponta. Sportolóknak és kismamáknak legalább 16 pohárral kellene inniuk. A víz mellett ihatunk hígított gyümölcs- és zöldségleveket is, valamint kevés teát vagy kávét, de ez utóbbiaknál tudnunk kell, hogy a koffein dehidratáló hatású.

  1. Bőrfeszesítő kozmetikumok

Mindennap ajánlatos a bőrtípusnak megfelelő hidratáló készítményt használni, amely kívülről biztosítja a bőr megfelelő feszességét. A bőrtípus meghatározásához érdemes bőrgyógyász segítségét kérni, valamint azt is egyeztetni a szakértővel, hogy a kollagén, az elasztin, a hiarulonsav vagy a szilikon tartalmú készítmények válhatnak-e be jobban.

bőrápolás

  1. Káros szokások kerülése

Mind a direkt napozás, mind a dohányzás bizonyítottan öregíti a bőrt. Az ultraibolya sugárzás a kollagén és az elasztinrostok rombolásával károsításával gyorsítja fel az öregedést, míg a dohányzás a bőr vérellátását gyengíti. A legalább 30 faktoros készítményekkel és széles karimájú kalappal történő napvédelem és a dohányzásról való leszokás már önmagában is frissen tartja a bőrt.

  1. Egyenletes testsúly

A gyakori vagy túl gyors testsúlynövekedés megnyújtja a bőrt, amely a nagy fogyás után is megereszkedett marad. Éppen ezért, ha fogyni szeretnénk, mindenképpen lassan, fokozatosan tegyük azt – így a bőrnek lesz ideje alkalmazkodni, bár gyakran így is szükség van valamilyen bőrfeszesítő segítségre.

dieta

  1. Bőrhámlasztás

A kozmetikusi, orvosi beavatkozások, mint a dermabrázió, mikrodermabrázió és a kémiai hámlasztások is arra szolgálnak, hogy a bőr legfelső rétegének eltávolításával frissebb, feszesebb bőrrétegek kerüljenek felszínre. A komolyabb kémiai eljárások ugyanakkor nagy odafigyelést és fokozott napvédelmet igényelnek, ezeket csak bőrgyógyásszal szabad végeztetni.

  1. Plasztika, ultrahangos kezelés

Nagyfokú megereszkedés esetén elképzelhető, hogy már csak a plasztikai műtét hozhat látható eredményt, amely során eltávolítják a fölösleges bőrt a nyakról. Természetesen ez a beavatkozás kockázatokkal is járhat, és nem minden facelifting jár természetes, szép eredménnyel. Sokan Botox injekcióval próbálkoznak, amely azonban sokkal inkább a ráncok, mint a megereszkedés ellen hat.
Ha valaki óvakodik a mesterkélt és lábadozási időt igénylő beavatkozásoktól és hosszan tartó kúrákba sincs ideje belevágni, annak beválhat az Ultherapy kezelés. Ez egy egyalkalmas, mélyreható ultrahanggal dolgozó eljárás, amely az eddigieknél jóval erőteljesebben indítja be a kollagén szintézist. A bőrfeszesítő hatás sem hirtelenül, hanem hetek alatt válik egyre láthatóbbá, vagyis a bőr visszakerül az eredeti helyére, csökken a megereszkedés mértéke – ismerteti Sutka Beáta, az Oxygen Medical Ultherapy szakértője. – Természetesen, mint minden komoly eljárásnál, itt is vannak kizáró tényezők, amelyek a személyes konzultáció során derülhetnek ki, de az esetek 80 százalékában kitűnő eredménnyel végezhető el a kezelés.

Forrás: Oxygen Medical


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.