Új szívultrahang készüléket kapott a kecskeméti kórház

A Duna Aszfalt Bács-Kiskun megye egyik meghatározó vállalataként kiemelt felelősséget vállal a helyi környezetért és közösségért, jelentős segítséget nyújtva a sport, a gyermekvédelem és az egészségügyi ellátás fejlesztésében. Elkötelezett támogatóként ebben az évben második alkalommal adományozott orvosi berendezést a kecskeméti kórháznak, mely szívultrahang készülék a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályon lehetővé teszi a gyorsabb és pontosabb vizsgálatokat. Az új, korszerű eszköz nagyobb felbontású képi minőségének köszönhetően segíti az orvost a diagnosztizálásban, lehetővé téve a legapróbb veleszületett szívrendellenességek korai felismerését.

Idén júniustól sokkal pontosabb lesz a kis betegek a szívultrahang diagnosztikája, köszönhetően az új eszközadománynak, amellyel a cég a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályát támogatja. A legkorszerűbb eljárással működő szívultrahang segítségével lehetőség nyílik a pontos diagnózis felállítására és a veleszületett szívrendellenességek korai kiszűrésére. Dr. Gyenes Vilmos gyermekkardiológus főorvos kiemelte, hogy bár rendelkeztek ultrahangkészülékkel a Csecsemő-és Gyerekgyógyászati Osztályon, tavalyi meghibásodása és javítása megmutatta, hogy a fenyegető helyzetek kivédése érdekében szükség van egy új és korszerű orvosi eszközre. Az adatok szerint csak Bács-Kiskun megyében évente 2200 gyerek közül minden 100. újszülöttnél fennáll a szívrendellenesség veszélye, melyből minden 1000. eset azonnali sürgősségi beavatkozást igényel. Az új szívultrahang készülék jelentősen lecsökkenti az ilyen kritikus helyzetek számát.

shutterstock_127717760

A Duna Aszfalt az egészségügy mellett elkötelezett támogatója a régió sportéletének is, így 2012 óta névadó szponzora a nagy múltú KTE Kosárlabda Klubnak. A kosárlabda bajnokság férfi NB I a-csoportban második helyezést szerző, ezzel Kecskemét sporttörténetének eddigi legjobb eredményét elérő KTE-Duna Aszfalt játékosai is részt vettek a sajtóeseményen és beszéltek személyes érintettségükről, valamint elárulták, hogy az idei bajnokság utolsó mérkőzősein miért viseltek egy-egy szívet a mezükön. „Sportolóként szerettük volna felhívni a gyerekek és fiatalabb korosztály figyelmét az aktív és rendszeres sporttevékenység jelentőségére, mellyel sok szív-és érrendszeri betegség megelőzhető” – tette hozzá Hegedűs Gergely csapatkapitány.

A kórház orvosigazgatója, Dr. Horváth Zsolt az adománnyal kapcsolatban megjegyezte: „Az anyagi támogatás lehetővé tette az új szívultrahang készülék megvásárlását, melynek pénzbeli értéke is jelentős, de ezen túl az igazi értéke abban van, hogy segítségével korán kiszűrhetővé válnak a szívproblémák, jobban tudjuk megítélni a műtétek eredményességét és ez által közvetett módon hozzájárul az életmentéshez.”

A Duna Aszfalt adományának értéke mintegy 9 millió forint.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.