Játékfüggőség ellen – Játék határokkal

Összefogott az Ökumenikus Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt.
a játékfüggőség elleni küzdelemben

Pedagógusok, szociális munkások, egyetemi hallgatók és a téma hazai szakértői gyűltek össze a játékszenvedélyről 2013. május 31-én, pénteken szervezett szakmai napon Debrecenben.

Az Ökumenikus Segélyszervezet és partnere, a Szerencsejáték Zrt. által szervezett rendezvény célja a tapasztalatcsere és a figyelemfelhívás volt. A kezdeményezés helyszínválasztásához az az egyedülálló, 3 éves játékfüggőségi modellprogram szolgált apropóul, amit Debrecen városban indított el közösen a két szervezet a közelmúltban.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 2012. október és 2015. augusztus között a Szerencsejáték Zrt. szakmai partnereként, a Humánum Kft-vel történő együttműködésben egy komplex modellprogramot valósít meg a játékszenvedély megelőzése és kezelése céljából az Ökumenikus Segélyszervezet Debreceni Szociális és Fejlesztő Központjában.

Az újszerű projektben egyaránt jelentős szerepet kap a prevenció és a függőség kezelése. A prevenciós programelem célja az általános iskolai felső tagozatos és középiskolás korosztályú fiatalok figyelmének felhívása a szerencsejáték veszélyeire iskolai előadások és klubfoglalkozások keretében.

poker1

A szakmai napon köszöntőt mondott Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója, aki szerint a megelőzésre fektetett nagy hangsúly miatt is különleges, hiánypótló kezdeményezés indult el Debrecenben. Azon reményének adott hangot, hogy ez a hároméves modellprogram is olyan eredményes lesz, mint a Segélyszervezet korábbi, más témákban megvalósított úttörő kezdeményezései, s más intézmények, szervezetek is profitálhatnak majd az itt megszerzett tapasztalatokból.

A Szerencsejáték Zrt képviseletében jelenlévő Jánoska Andrea kommunikációs osztályvezető megnyitójában kiemelte, hogy a Szerencsejáték Zrt. felelősen gondolkodó vállalatként fontosnak tartja a veszélyeztetett lakossági csoportokban végzett felvilágosító munkát, a prevenciót és a legnagyobb örömmel támogat ilyen céllal létrejövő kezdeményezéseket.

Debrecen város vezetése részéről Szilágyi László, Debrecen MJV egészségügyi és szociális bizottságának alelnöke köszöntötte a szakmai nap résztvevőit és méltatta a projektet, mint a játékfüggőség elleni küzdelemben tett jelentős lépést.

A Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. szakértői mellett olyan neves előadók tartottak előadást, mint Demetrovics Zsolt, az Eötvös Loránd Tudományegyetem docense és Dr. Körmendi Attila, a Debreceni Egyetem adjunktusa. A szakmai program, délután kerekasztal beszélgetéssel folytatódott „Meddig játék, honnan szenvedély?” címmel.

Forrás: