Vicces nyári programok

Nyári programjaink, szabadidős tevékenységeink megmentenek minket attól, hogy unalmasan, kedvtelenül teljen el a nyár.

A kajakozás, a kenuzás, hegymászás, kempingezés, szörfözés, horgászás, raftingolás, lovaglás mind-mind izgalmas nyári tevékenység. Ha bajban vagy, hogyan tölthetnéd el tartalmasan a nyári szüneted gyermekeiddel, íme néhány tipp, amit garantáltan a gyerekek is élvezni fognak!

Vízipisztoly csata

Ha izgalmas nevettető programot szeretnél rendezni gyermekeiddel egy forró nyári délelőttön, menj el egy játékboltba és vegyél egy pár vízipisztolyt. Ez a hűsító játék biztosan mosolyt csal gyermekeid arcára, így megmutathatod milyen laza szülő tudsz lenni! Csapatokat alakíthattok, egy-egy bázissal és különböző nehezítő szabályokat találhattok ki, hogy még izgalmasabb legyen a kommandózás!

Állíts egy sátrat az udvarba

Gyerekeidet lázba hozhatod, ha egy sátrat állítasz a hátsó udvarban. Sátrazni mindenki szeret! Így önállónak, kalandvágyónak érezhetik magukat. Este a tűzrakóhelyen szalonnát süthettek, grillezhettek, a gyerekek rémtörténeteket mesélhetnek. A nap végére elégedetten és kifáradtan fekszenek majd a hálózsákok közé. Hihetetlen, hogy egy udvar mennyi izgalmat tud tartogatni a gyerekek és a felnőttek számára is!

 

Vászon

Állíts az udvarba vagy a garázsba egy jó nagy fehér vásznat és engedd, hogy képzeletetek és fantáziátok magával ragadjon. Festhettek, színes vizet lőhettek rá, festékkel teli lufikat dobálhattok. A keletkezett absztrakt mű elégedettséggel, büszkeséggel tölti el a gyerekeket és a szülőket egyaránt. Boldogan mesélik majd társaiknak, mit alkottak együtt a szülőkkel! Évekkel később mikor rátekintenek az alkotásra is pozitív, jó emlékek fognak előtörni.

Szivacsos játék

Ez az egyszerű játék igazán jó móka egy forró nyári napon. Csak vegyél pár szivacsot és egy kád vizet. A kádat állítsd fel a hátsó udvarba és adj minden családtagnak egy-egy szivacsot. Vizezzétek be a szivacsokat és vegyétek célba egymást. Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni a játékot, akkor vásárolj vízibombát, amit aztán önfeledten egymásnak dobálhattok. Ha van a kertben slag, azt is bátran szereld fel, csak vidámabb lesz tőle a játék!

Az együtt eltöltött szabadidő, a közös nyári programok mélyíthetik a kapcsolatot a gyerekek és a szülők között. Számtalan új impulzus, élmény éri őket, s ezeket emlékként örökre elraktározhatnak és megtarthatnak. Emellett pedig a család együtt mozog, együtt játszik, ami pozitív hatással van a család életvitelére, habitusára.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.