Személyi edzés kamaszoknak, kismamáknak

A személyi edző speciális állapotúakon is segít, hisz mindenki számára nagyon fontos a mozgás, bizonyos állapotokban, pedig kiemelten!

Speciális állapotúnak nevezhetjük a kamaszokat, akik hirtelen nyúlnak, koordinációjuk nehézkesebb lesz, a kismamákat, akik testsúlya hirtelen növekszik, speciális állapotúak továbbá a legkülönbözőbb betegségben szenvedők, vagy fogyatékkal élők.

A kamaszok esetén az izmok, vázizom erősítése a cél, de gerincferdülés esetén érdemes az edzések mellett gyógytornászt is felkeresni.

A terhelést óvatosan, fokozatosan kell megkezdeni, fiúknál 16 éves korig, lányoknál 14 éves korig nem javaslok nagy terhelés, mert az maradandó problémákat is okozhat, az akkor alakuló testben.

sport51

Kismamák esetén az első 3 hónapban gimnasztikus gyakorlatok a leghasznosabbak, de ekkor is fokozott figyelem szükséges. A terhesség előrehaladtával változik az edzés, egyre speciálisabb gyakorlatokkal kerülnek előtérbe.

Ne feledjük ebben az állapotban az egészségmegőrzés a legfontosabb. Azok, akik a várandósság előtt is edzettek könnyebb terhességre és szülésre számíthatnak, hisz a gerincmerevítő izmaik jobban bírják a fokozódó és folyamatos terhelést, nem kopnak a porckorongok, hiszen az izmok veszik át a terhelés nagy részét. Emellett a szülés után könnyebben nyerik vissza eredeti formájukat.

A babának is jót tesz a megfelelő edzés, hisz a jobb keringés hatására elegendő oxigén jut el hozzá, így fejlődése is egészségesebb lesz.

Forrás: