Pörögj azon a rúdon

A rúdtáncról füstös nightclubok és néhány csípőjét riszáló lány juthat eszünkbe. Ám, tegyük félre sztereotípiáinkat, és kezdjük meg az alakformálást

Az igazi rúdtánc sportnak köze sincs ahhoz, mikor egy-egy éjszakai bárban a pulton lötyögő táncoslányok a rudat egyensúlyozásra használják, és olykor fordulnak rajta egyet-kettőt. A mozgásformához sexi melltartók és csipkés bugyik helyett, feszes izmok, egyensúlyérzék és hatalmas elszántság szükségeltetik.

Egy rúdtánc órára félve, esetleg előítéletekkel teli gyomorral érkezhetünk, ám kis idő elteltével megérthetjük, hogy nem erotikus oktatáson veszünk részt. Az órákra nem gazdag, unatkozó dámák, sem feslett, magamutogatásra vágyódó leányzók járnak, hanem igazi, edzeni vágyó nők. Olyan hölgyek, akik szívesen mozognak, és feszegetik saját határaikat, hiszen ha a kezdő csoportnál még nem is látszik egyértelműen, a magasabb szinteken egyből világossá válik, hogy a rúdtánc tulajdonképpen olyan akrobatika, ami a nőiesség mellett, kemény erőnlétet és koncentrációt igényel.

rúdtánc2

Tehát az órától ne várjuk, hogy a legvadabb vetkőzéstechnikákra tanítanak meg bennünket, helyette fejleszthetjük az egyensúlyérzékünket, a koncentrációskészségünket, és nem utolsó sorban feszes izmokra tehetünk szert. Egy kezdőóra zenés bemelegítéssel kezdődik, alapforgásokkal, egyszerűbb mozdulatokkal, perdülésekkel, kitartásokkal majd egy rövidebb koreográfiával folytatódik, amit oktatónk tanácsaival elsajátíthatunk és tökéletesíthetünk.

Az óra lazítással és a jól megdolgoztatott kar-, belsőcomb- és fenékizmok lenyújtásával zárul. Az ilyen órákon valóban kiélhetjük magunkat a zenére az ugrásokkal, és olykor a huppanásokkal, és remek társaságban élhetünk át egy igazi szórakoztató élményt. Később pedig a párunknak is bemutathatjuk lenyűgöző tudásunkat, csak annyi a dolgunk, hogy beszerezzünk egy megfelelő rudat.

Forrás: https://napidoktor.hu/