Kiváló gyakorlatok “integető izom” erősítésre

Vastag végtagok, szevasztok! Így szálkásítsd a zsírosodni hajlamos bicepszed!

Mindenki kifogásol magán valamit, amin változtatni szeretne. A legtöbb nő főleg nyáron a zsírpárnáknak üzenne hadat, legyenek azok akár az arcon, combon vagy hónalj környékén. Nem minden fölösleg megy le ugyanis diétával, bizonyos hájak egész egyszerűen csak sport során gyűrhetőek le.

Foto:123rf.com

Ha célzottan szeretnél a hónaljadra gyúrni, akkor van arra is pár módszer. Így a karjaid és vállaid izmai is formába fognak lendülni. Egy matracot teríts magad alá az első gyakorlat elvégzéséhez, és közepes kézi súlyzókat is szerezz be. Ha már nagyon penge vagy, akár fitnesz labdával is intenzívebbé teheted a mozgást.

Mellkasprés

A mellkasprés során főleg a core-izmokat, illetve a bicepszedet és a tricepszedet dolgoztatod meg. Feküdj a matracra hanyatt, egyenesítsd ki magad, és mindkét oldaladra készíts oda egy-egy súlyzót.

 

Húzd fel a térded úgy, hogy a talpad simuljon a padlóhoz. Emeld fel a súlyzókat a kezeddel a plafon felé, a mellkassal egyvonalban. Majd lassan ereszd le az eszközöket a mellkasod felé, amíg a könyökeid leérnek oldalt a földre. Ebből a mozdulatsorból csinálj 30-35-öt. Ha elsőre soknak érzed a két súlyzót, akkor kezdd inkább eggyel.

Fekvőtámasz, kis csavarral

A tricepsz, a deltaizom és a mellizmok összmunkája, illetve a vállak és még a 29 core izompár is részt vesz a folyamatban.

 

A hagyományos fekvőtámaszhoz képest annyiban térünk el, hogy az egyik kezünket a szokott helyen támasztjuk le, míg a másikat alacsonyabban, a mell vonalában. Így kell egyenesen tartanod magad, a végtagjaid segítségével. A könyöködet behajlítva, közelítsd a tested a talajhoz. Tartsd ki a helyzetet egy másodpercig, majd told fel magad a kezdő pozícióba. Mindkét kart variálva, 16 kört csinálj a gyakorlatból.

 

Tárogatás

A leghatékonyabb módja a zsírok leolvasztásának, és a formába rázódásnak. A kiinduló fekvés ugyanaz, mint az első súlyzózásnál, a felhúzott lábak egyenesek maradnak.

 

Emeld fel mindkét súlyzót a mell vonalában magad fölé, majd kitárva ereszd le két oldalra a karod, hogy a padlót érintse a könyököd.

 

Ezt a gyakorlatot szintén 35-ször javasolja a HalthyBeautiful.info.

Mitől lesz szép izmos a karom? – Bicepsz

 

 

Forrás: nuus.hu


Egy válasz

 1. jáger lászló

  Hajrá fiúk
  Én már nem erősítem magam….
  Elvagyok ,mint a befőtt!!
  csak ennyi
  barátilag
  J.L.