Izmosítsd a felsőtested!

Tévedés azt hinni, hogy a felsőtest, a hát és mellkas formálása csak a férfiak privilégiuma!

A nyakon hátul a csuklyásizomnak, oldalt a fejbiccentő izomnak, a kulcscsont alatt a nagy mellizomnak van szerepe a ruhából kilátszó testrészek esztétikájáért. A terület bőrének feszesítését alapvetően a csuklyásizom, a fejbiccentő izom és a nagy mellizom tónusának fokozásával érhetjük el leghatékonyabban.

Ugyanakkor nem feledhetjük, hogy a test izomzata egyensúlyi helyzetet igényel, mely a mellkasi oldal és a háti terület, valamint a bal és jobb oldal izmainak szimmetriáján, hasonló fejlettségén múlik. Miután az izmok formája, feszessége erősítéssel változtatható, javítható, ilyen edzéseket kell végeznünk a cél érdekében.

A súlyzózás sok nő számára szitokszó, csak a férfias formák, eltúlzott idomok jutnak az eszükbe róla, pedig a mérsékelt formában megvalósított súlyzós edzések nagyon is nőies izmokat eredményezhetnek. Egykezes súlyzókkal, ülő helyzetben végzett oldalemelések a váll keményebb, ugyanakkor kerekdedebb formáját eredményezik. Nyújtott karokkal végezzük a feladatot!

izom

A karok test előtti emelése szem magasságig, az úgynevezett előreemelés gyakorlat. Ezzel a váll elülső görbülete, rajzolata élesíthető. Végezhetjük két karral egyszerre, vagy váltott karos módszerrel egyaránt. Ugyanezek a feladatok gumiszalaggal is elvégezhetők úgy, hogy egyik végére rálépünk, míg a másik végét megmarkolva hasonló módon végezzük a feladatot, mint ahogy a súlyzókkal!

A gumiszalag erőssége határozza meg, milyen erősen kell dolgoznunk a mozgás során. Ha előre döntött törzzsel hajtjuk végre az oldalemelés gyakorlatot, akkor a deltaizom hátulsó íve is megkaphatja külön a szükséges fejlesztő ingert, és így teljes körű lesz a hatás.

Az egész vállövet megdolgozza az úgynevezett vállkörzés gyakorlat, melyet a kezünkben egykezes súlyzóval végezzünk! A súlyzó a kezünkben van, karunk pedig a test mellett. Csak a váll mozgatásával végezzük el a vállkörzéseket, előre majd hátrafelé is!

Ez a feladat a csuklyásizmot és a fejbiccentőt egyaránt megdolgoztatja. Nem kell nagy súlyzókat használni a felsőtest edzése során, hiszen nem célunk az izmok vastagítása! A felsőtest edzéshez elég olyan súlyzókat választani, melyekkel 15-20 ismétlést is el tudunk végezni az említett feladatokból.

Naponta 5-8 percet szükséges ezekkel az izmokkal foglalkoznunk, és a hatás olyan lehet, mintha retusálták volna a vállöv területét testünkön. Azok a hölgyek, akik tartanak a súlyzózás hatásaitól játékosan is formálhatják a vállöv területét.

A röplabdázás, strandröplabdázás során a vállizmok, nyakizmok különösen fejleszthetők. Elég 30-40 perces játék, és észrevétlenül hatottunk a dekoltázs által feltárt izmainkra, testtájunkra. A tollaslabdázás hasonlóan fejlesztő hatású lehet, ráadásul a játék hevében észre sem vesszük.

Az izomláz a következő napon bizonyítja majd a leírtak valóságtartalmát. Kevésbé jelentkezik az izomláz, gyorsabb a fejlődés, és könnyebben pihenjük ki magunkat, ha nyújtó gyakorlatokat is végzünk!

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.