Hűsítő vizisportok a sportos vízimádóknak

Hűsítő gondolat, ha a part mellett azért folyik rólunk a víz, mert mi akarjuk. A Napnak esélyt sem hagyva, csobbanunk, hogy sportoljunk.

Egy kis mozgás mindenkinek kell. Viszont erre nem szívesen gondolunk, akkor ha már egy ültő helyünkben szakad rólunk a víz. Ilyenkor motiváló lehet, ha olyan mozgásformát választunk, amelyben nem izzadunk meg, vagy legalábbis nem érezzük.

Merülés a víz alatti világba

A búvárkodás a szemet gyönyörködtető sportok közé tartozik. Abban pedig biztosak lehetünk, hogy nem fogunk kimelegedni a merülések alkalmával. Esetleg akkor, ha merészek vagyunk és a cápák közé is leereszkedünk. A búvárkodás, akár csak a vitorlázás vagy megannyi más sport, egyfajta életformát követel meg. Ráadásul szezonális, hiszen nem elég leugranunk a közeli uszodába. Ennek ellenére a sport szerelmeseit minden merüléskor kárpótolja a látvány. Mindenesetre érdemes kipróbálni akkor is, ha nem tudjuk rendszeresen űzni.

búvárok

Foto:pixabay.com

Tánc a medencében

Szájtátva figyeli az ember, mennyire gyönyörű, ahogyan a kecses lányok összhangban mozognak a víz alatt. A szinkronúszást akkor érdemes elkezdeni, ha komolyan szánunk rá időt. Ez ugyanis csapatsport, ahol nem pótolható egyszerűen az ember lánya, ha ráun a gyakorlásra. Bár eleinte ezt a sportot is a férfiak uralták, mára teljes egészében a lányoké lett a medence.

Ha kislányunk jól érzi magát a vízben és kedveli a csapatmunkát, ne féljünk beiratni a vizibalettbe. Mivel hazánkban a kevésbé befutott sportok közé tartozik, várhatóan nem csak a közeli uszodában, hanem nemzetközi versenyeken is megmártózhat az elszánt leány.

Foto:pixabay.com

Jet-ski

Az extrémebb, bevállalósabb fiataloknak érdemes kipróbálni a hullámlovaglás motoros változatát. Bár ennél a sportnál a víz felszínén maradva teljesít jól az ember, a hőgutától nem kell tartani. A menetszélnek köszönhetően garantáltan hűsít a hőségben. A jet-ski a sebesség szerelmeseinek ajánlott, de természetesen csak akkor, ha úszni is tud a delikvens. Mára nem csak a tengernél, hanem a legtöbb tó mellett nyaraló is pattoghat a hullámok hátán.

Havat hullámra cserélve

A vizisí és a wakeboard egyre több vállalkozó kedvű, kíváncsi fiatalt vonz. Ráadásul már nem kell messzire utazni, hogy rávethesd magad a habokra. Hazánkban több mint tíz pálya várja a látogatókat. A sport elsajátításához kell némi kitartás és egyensúlyérzék, mivel a vízen siklás élményéért meg kell küzdeni.  Ám, ha rákaptál az ízére, az biztos, hogy nem lesz kedved elengedni a kötelet.

Idén strandolhatunk nyugodtan? Mi lesz a medencés bulikkal? A vízben is megfertőzödhetünk? 5 fontos szabály az idei strandoláshoz!

COVID – A klór megöli a medencevízben a vírust?

A felsorolt sportok közül szemezgetve hűsölhetünk a hőségben. Ugyanis nem mindenki számára jelent egyet a nyaralás a törülközőn fekvéssel. Ha nem csak a bőrünk színén változtatnánk, hanem a nyári élményeink közé is szeretnénk színt vinni, válogassunk kedvünkre.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.