Egyszerű, de hatásos fenékformáló gyakorlatok lustáknak

Feszes, kerek, narancsbőrmentes popsit ígér a gyakorlatsor  pár nap alatt. Ha rövid idő alatt akarsz látványos eredményt elérni, akkor a következő gyakorlatokat ajánljuk kipróbálásra.

 

Ha már eleged van az egyhangú guggolásból, akkor próbáld ki a következőket a hatás elérése érdekében. Az ismétléseket mindig igazítsd az erőnlétedhez, de lehetőleg érd el a 15-20-at.

 

#1 Lábegyenesítés

Feküdj fel egy ágyra úgy, hogy a medencéd az ágy szélére essen. Hajlítsd be a lábad térdnél derékszögben és tartsd így magad. Nyújtsd ki a lábad, majd hajlítsd be újra úgy, hogy a sarkad érje a fenekedet.

#2 Híd


Szintén az ágynál vagyunk. Ülj le az ágy mellé háttal. A karjaidat nyújtsd ki az ágy szélére, térdeid legyenek felhúzva. Ebből a helyzetből emeld ki a csípődet úgy, hogy a felső tested és a combod egy vonalban legyen egyenesen. Tartsd itt magad 5 másodpercig majd térj vissza kezdő pozícióba, de ne ülj le a padlóra.

#3 Oldalsó lábemelés

Ereszkedj le térdelő pózba, a tenyered is legyen a talajon vállszélességben. Emeld fel az egyik oldali lábadat kinyújtva oldalra, majd húzd vissza kezdő pozícióba és végezd el az ellenkező oldalival is.

#4 Szamár rúgás
A kiindulási helyzet ugyanaz, mint az előző gyakorlatnál, de itt alkaron kell támaszkodni és hátrafelé kell rúgó mozdulatokat végezni. Figyelj oda, hogy a derekad végig egyenes maradjon közben.

#5 Z pozíció

Ennek a gyakorlatnak pozitív hatása van minden izomra és a csípőízületre is. A kiindulási helyzet a következő: Ülj törökülésbe, majd az egyik lábadat behajlítva csúsztasd hátra, magad mögé a földön. A kezeid a mellkasod előtt legyenek összekulcsolva. Ebben a helyzetben végezz oldalra dőléseket az elülső lábad irányába. Cseréld meg a lábaidat és végezd el a másik oldalra is.

#6 Oldalsó rúgások

Állj meg egyenesen, majd helyezd egyik lábadra a testsúlyodat, a másikat emeld fel behajlítva csípő magasságban magad elé, ezután rúgj ki vele oldalra, miközben teljesen kiegyenesíted. A kezeiddel segítsd az egyensúlyozást és végezd el az ellenkező oldalra is.

#7 Harcos egyensúly
Ez a gyakorlat dolgoztatja a farizmokat, ugyanakkor a törzs izmait is igénybe veszi ahhoz, hogy képes légy megtartani az egyensúlyodat. Állj meg egyenesen, emeld a fejed fölé a karjaidat, majd lassan hozd előre, miközben az egyik lábadat hátul felfelé emeled. A karok és a lábak egy vonalban kell, hogy legyenek a törzseddel. Tartsd meg ezt a pozíciót 20-30 másodpercig. Végezd el az ellenkező oldalon is.

#8 Csípőemelés talajról

Feküdj a talajra és húzd fel a lábaidat. Emeld meg a csípődet a magasba úgy, hogy a combod párhuzamos legyen a talajjal, majd tartsd meg ezt a pózt 5 másodpercig. Térj vissza kiindulási helyzetbe, majd ismételj.

#9 Rúgások súllyal

Ez a gyakorlat súlyok nélkül is végezhető, de súlyokkal sokkal hatékonyabb. Ereszkedj le térdre, térdeid a csípőd alatt, támaszkodja a talajra tenyérrel, tenyerek a vállak alatt. Helyezz egy kis súlyzót a térdhajlatodhoz és végezz rúgásokat a mennyezet felé. Végezd el mindkét lábbal.

#10 Gyakorlat fitness labdával
Szerezz egy fitness labdát. Feküdj le hason a talajra. Vedd a lábaid közé a labdát. Nyújtsd ki a karjaidat magad elé. Feszítsd meg a hasizmodat, emeld meg a felsőtestedet és a lábaidat is. Szorítsd a labdát erősen. Tartsd a pozíciót 10 másodpercig, majd térj vissza kiinduló helyzetbe. Ismételj.

A hír hallatán talán azok is felpattannak, akik amúgy kényelmesen ülnek. Még rosszabb, hogy nem csak a tévéfüggők, hanem az egyszerű ülőmunkát végzők feneke is megnő egy idő után.

Ha sokat ülsz nagy feneked lesz!

tudasfaja.com

Forrás: https://napidoktor.hu/index