Edzeni munka közben?

Az ülőmunka végzése sok ember számára elkerülhetetlen, miközben az egyre növekvő has és az időhiány kegyetlen valóság.

Miért ne üthetnénk két legyet egy csapásra, és kezdhetnénk hasizom edzést mindjárt az irodában?

„Telefonálás közben edzek!”

Az irodai edzés nem egy bonyolult rendszer, ahol az ismétléseket kell számolgatni, és súlyzókra sincs szükség. Hasizom edzést végezhetünk, miközben telefonálunk, gépelünk, vagy e-mailt olvasunk, tulajdonképpen egyszerű. Hát nem jó hír ez?

Hintaedzés a felső hasizmoknak

Kezdheted a felső hasizmok erősítésével. Telefonálás és gondolkodás közben is végezheted. Ülj a székülőke szélére, és nyújtsd előre a kezed. Feszítsd meg a hasizmaidat, és dőlj hátra, amíg a hátad a felső része finoman meg nem érinti a széktámlát. Maradj ebben a helyzetben 10 másodpercig, majd ismételd meg a gyakorlatot.

Hátradőlésnél a nyak legyen egyenes, a gerinc és az áll megemelve. Képzeld, hogy egy almát szorítasz az állad és a mellkasod közé.
Ha az elején túl nehéznek találod a gyakorlatot, ne dőlj teljesen hátra, hanem emelkedj vissza, mikor fájdalmat érzel.

Ha a gyakorlatot végig tudod csinálni minden probléma nélkül, nehezítsd az edzést, a karokat a mellkasodon keresztezve, és az ujjaidat a tarkódon tartva. Ne kulcsold össze az ujjaidat, és ne emeld a fejed a kezeddel. Ügyelj rá, hogy a hátad folyamatosan egyenes legyen.

Használd az asztalt az elülső hasizmok edzéséhez

A következő gyakorlattal az elülső hasizmokat erősítheted, egy időben a felső combizmokkal. Ülj a széktámla elejére, és emeld a lábaidat az asztalig.

A kezeidet helyezd az asztalra, hogy egyensúlyt tarts, és tartsd az izmaidat megfeszítve 3 másodpercig. Ezután engedd ki, és tedd a lábaidat a padlóra.

ulomunka

Az egyes ismétlések között állj fel, és nyújtsd a lábaidat. Az izmaidat ne terheld 3 másodpercnél hosszabb ideig, és ne tartsd túl sokáig összehúzva őket.

A gyakorlat alatt tartsd magasan a fejed és a vállaid. A légzése legyen a szokásos, és ha akarod, a kilégzést üzemezheted a gyakorlat legnagyobb erőfeszítést igénylő részre. Nagyon fontos, hogy az edzést fokozatosan tedd nehezebbé, mivel az izmok gyorsan alkalmazkodnak az új erőfeszítéshez.

Kímélő nyújtás az alsó hasizmok számára is

Az utolsó gyakorlat az alsó hasizmok erősítésére koncentrál, miközben a gerincben futó feszültséget csökkenti. Ülj a székülőke szélére, és tedd az asztalra a kezed. Nyújtsd ki a gerinced, és vegyél mély levegőt. Engedd le a vállaidat, kicsit hajlítsd be a gerinced, emelje a kezét magad elé, és lassan engedd le a fejed. Egyidejűleg húzd össze az alsó hasizmaidat, és nyomd őket kifelé. Ezután lélegezz ki, és egyenesedj fel.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.