A reiki kezelés bizonyított hatása az energiarendszerre

A reiki kezelés, mint energiagyógyászati módszer, sok emberben szkeptikus érzéseket ébreszt.

Azonban készült egy olyan vizsgálat, ahol aurafotóval és biorezonanciás vizsgálattal láthatóvá válik az egyértelmű eredmény. Ez a reiki kezelés energetikai hatását bemutató olyan egyedülálló kísérlet, melyre még nem volt példa Magyarországon. Így egy kétkedő ember számára is jól látható, megmutatható az a változás, ami az energiakezeléssel létrehozható az emberben.

A kísérlet bemutatása és a hipotézis

Szabó Gábor reiki tanár (jikidenreiki.hu) azt a célt tűzte ki, hogy különböző eszközökkel méréseket végez a reiki kezelés energetikai hatását illetően, hogyan változik az aura, a csakrák állapota, a kezelt területek energetikája.

Az előzetes hipotézis az volt, hogy a reiki kezelés több, mint placebo, és ez az energiagyógyászati forma képes jelentős hatást gyakorolni az energiarendszerre, ezáltal pozitívan hatni a fizikai és lelki állapotra.

A mérés két eszközzel történt:

 1. Jung Szilvia (hu) aurafotókat készített a reiki kezelés előtti és utáni állapotról. Az aurafotó az egyén testi-lelki-szellemi állapotát mutatja be vizuális formában az energetikai háttér tükrében. Így láthatóvá válnak az aura színei és nagysága, a csakrák energetikai állapota, a rezgésszint és a személyiségjegyek.
 2. Benő Brigitta természetgyógyász (biorezonancia-egeszseg.hu)biorezonanciás méréseket végzett, a szívburok meridiánon keresztül a készülék a test rezgéseit, frekvenciáit méri, és több mint 10.000 féle testi és mentális tünet, kórokozók, allergiák, gócpontok, lelki mintázatok mérhetők ki. (A biorezonanciás gép lehetőséget ad a kezelésre is.)

A kísérlet kivitelezése:

 • 4 eltérő korú és egészségi állapotú személy vett részt a kísérletben
 • A kezelés energetikai dokumentálására aurafotó és biorezonanciás mérés készült az energiaharmonizálás előtt és után.
 • 5 Jikiden Reiki kezelő 45 percen át végezte az energiakezelést mindegyik vendégen, megérintve a test különböző pontjait.
 • A kezelők szintén megfigyelték a tenyereken keresztül érzékelhető energia érzeteket, mely tapasztalatokat összevetették a mérésekkel.

 

 Röviden a reiki kezelés működéséről:

A reiki egy japán eredetű, közel 100 éves múltra visszatekintő módszer, melynek célja a testi-lelki harmónia megteremtése és fenntartása. Ennek egyik fő eszköze a kézrátételes energia kezelés, mely képességet egy szertartás (japánul: reiju) aktivál a tanítványokban.

Eltérően sok más spirituális technikától, ez nem egy fókuszált koncentráción, valamilyen vizualizáción alapul, hanem az elme elcsendesítésén. Ellazult állapotban a kezelő finoman megérinti a pácienst, ily módon lehet energetizálni a különböző területeket szükség szerinti időtartamban.

A másik fontos jellemzője, hogy a kezelést végző személy intuitív módon képes érzékelni a partner energetikai állapotát, így célzott kezelés adható olyan esetekben is, amikor még nincsenek fizikai tünetek, akkor is jól érzékelhetőek az energetikai gócpontok.

A kísérlet értékelése és a tapasztalatok

A kísérlet során bebizonyosodott a feltételezés, hogy a reiki kezelés jelentős hatással van az ember energetikai rendszerére, és ez vizuálisan bemutatható, megmérhető.

 • A csakrák harmonikus állapotát jelölő diagram átlagosan 31.5 százalék egység javulást mutatott.
 • Az aura színezetéből eltűntek a diszharmóniát mutató sötétebb foltok. Az aura fényesebbé és tisztább, élesebb színűvé vált, gyakran magasabb rezgés színeit felvéve.
 • A csakrák szabálytalan alakja a kezelést követően kerek, harmonikus formát vett fel.
 • Az egyén energetikai szintjét bemutató diagramon 100-200 ezres egység növekedést tapasztaltunk.
 • A biorezonanciás készülék által kimért harmonizációs értékek átlagosan 23%-kal nőttek a reiki kezelés hatására. 
 • A kísérlet érdekes aspektusa volt, hogy a reiki kezelők által érzékelt energetikai gócpontokat nagy százalékban a biorezonanciás mérés is megerősítette.

A kezelés energetikai hatása természetesen függött attól, ki milyen állapotban érkezett. Értelemszerűen egy erősen kimerült, diszharmonikus állapot esetén nagyobb a változás, mintha valaki általánosan feltöltött állapotban érkezik.

Ugyanakkor Benő Brigitta természetgyógyász azt is észlelte a mérések során, hogy azoknál a kimért problémáknál, ahol:

„amire az volt a reakció: “tudom, hogy baj van, de NEM tudok mit csinálni vele”, tipikusan ott nem változott a mérés százalékos állapota. Tehát ahol tudati gát volt. Azt hiszem, arra a bajra még szükség van, azt nem tudja-akarja elengedni a páciens…..”

Ez összecseng a reiki kezelés azon gyakorlatával, hogy nem elég a fizikai testet kezelni, nagyon fontos, hogy az érzelmek, a belső egyensúly is harmóniába kerüljön. A reiki kezelés hatása azon az elven alapszik, hogy az érintéssel feloldhatóak az energetikai blokkok, így jelentősen támogathatóak a szervezet öngyógyító folyamatai, melyek jobb lelki és fizikai közérzetben jelentkeznek.

Ez elsősorban a megelőzés, illetve a korai tünetek visszafordításában, illetve akut esetekben a leglátványosabb. Azonban mivel mellékhatásoktól mentes és nem a hiten alapuló technika, bármilyen állapotú ember kezelhető vele, kiegészítve a hagyományos és más alternatív kezeléseket is.

Ez azt is jelenti, hogy nagy lehetőség van a reiki kezelés használatában, akár önmagunkon, akár másokon. Bárki számára elsajátítható és a mindennapokban alkalmazható módszer.

A modern kor legnagyobb kihívása ugyanis az, hogy a megnövekedett stressz, a belső egyensúly megbomlása miatt nagyobb figyelmet kell fordítanunk a testi-lelki egészség megőrzésére. Ahogy a kísérlet is bemutatta, a kezelés azonnal elindítja az energiarendszerben a változást, ami közvetetten kihat az egyén közérzetére.

Így nem túlzás azt mondani, hogy a reiki kezelésben számos lehetőség van, és érdemes tovább vizsgálni és kutatni a hatását, amire valószínűleg lesz példa a jövőben.

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.