8 érv a trambulinozás egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett

Hajlamosak vagyunk alábecsülni bizonyos tárgyak hatékonyságát. Sokan csak egy játszótéri elemként vagy kerti díszként tekintünk rá, pedig a trambulinon ugrálás jóval több ennél: segíthet a gyermekben az egyensúly, a koordináció és a motorikus képességek fejlesztésében. Ugyancsak mítoszdöntés: nemcsak gyermekek használhatják. A trambulin már húsz éve olimpiai sportágnak minősül és használata felnőttek számára is legalább annyira hasznos, mint gyermekeinknek.

Szülőként valószínűleg már tudja, hogy a statisztikák azt mutatják, hogy sok gyermek ma nem végez elegendő fizikai aktivitást. Ez a testmozgás hiánya több szempontból is károsítja a gyermekeket és azok egészségét. A napi mozgás fontos a fejlődés minden területén, ideértve a finom motoros és más egyéb képességek fejlesztését is; társadalmi és érzelmi fejlődést; sőt a beszéd és a nyelv fejlesztését is. Amit talán nem is tudott, az az, hogy a trambulinon ugrálás az egyik legjobb tevékenység a gyermekek számára. Mutatjuk, hogy miért:

A trambulinon ugrálás előnyei

A trambulinon ugrálás az egyik legjobb tevékenység a gyermekek számára. Miért? Mivel az összes fő izomcsoportot egyetlen mozdulatba vonja, és stimulálja az agyat, valamint a test sejtjeit és szerveit. Több szakember, terapeuta is kiemelt figyelmet szentel már trambulinra, mint fizikai és mentális egészséget elősegítő sporteszköz, így bátran ajánlják minden olyan család számára, akik épp egy ilyen eszköz megvásárlásán gondolkodnak akár sportáruházból, akár webáruházból.  

Ugrálni, pattogni felszabadító tevékenység a gyermekek számára, mert:

  • Javítja az agy keringését és oxigénjét
  • Csökkenti a fáradtságot
  • Nem kockázatos sport, csökkenti a sérülések kockázatát
  • Segíti a fogyást és a testsúly-szabályozást, anélkül, hogy túlságosan rontaná a testet
  • Támogatja az egészséges immunrendszert
  • Segíti az emésztést, köszönhetően a nyirokrendszerre kifejtett méregtelenítő hatásának
  • Csökkenti a szorongás és a depresszió kockázatát, miközben elősegíti az egészséges alvási szokásokat
  • Javítja a koncentrációt és a hangulatot a jó érzésű endorfinok felszabadulása miatt.

Forrás: https://napidoktor.hu/index