Szívfacsaró dráma – Felvételek a COVID intenzív osztályról

Csak szigorú szabályok mellett, de az RTL Klub Híradója forgathatott a kisvárdai Szent Damján kórház COVID intenzív osztályán. Drámai helyzettel szembesültek.

A kezeslábas, a dupla gumikesztyű- és maszk, hozzá pedig a védőszemüveg kötelező. A szakápolók azt mondják, a legszívfacsaróbb, amikor egész családok kerülnek be, vagy amikor ismerősüket, egyik kollégájukat kötik gépre.

A betegek állapota pillanatról pillanatra változik, “van olyan betegünk, aki szépen egy hét lélegeztetés után elkezd javulni, viszont van, aki erre nem reagál jól” – mondta Abriha Dániel rezidens orvos a riportban.

Jelenleg a kórházban ketten vannak lélegeztetőgépen, mélyaltatásban – számol be az Szmo.huA dolgozók szerint a fizikai megterhelés, az állandó készenlét napról napra nehezebb.

Korábbi időszakban ápoltuk a munkatársunkat. Nem konkrétan intenzíves ápoló volt, de intézményünk dolgozója, és őt sajnos elvesztettük, és ezt végig kellett nézni. Szerintem ezt senki nem heverte ki nálunk” – mondta Deák Csilla, az intenzív osztály vezető ápolója.

Hegyi Henrik, a kórház főigazgatója szerint a karácsonyi összejövetelek után náluk is megnőtt a kórházban ápoltak száma. Arra számítanak, hogy a szilveszter miatt ismét megemelkedik ez a szám.

Olvasd el ezt is!

Ezt a szervet súlyosan károsítja a COVID

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.