Lélegeztetőgépen lévő gyerek életéért küzdenek

Van olyan COVID fertőzott gyerek, akit lélegeztetni kell a Heim Pál kórházban.

Jelenleg is van olyan koronavírusos beteg a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézményben, akit lélegeztetni kell” – mondta a Spirit FM műsorában Mészner Zsófia főorvos, a kórház módszertani igazgatója.

A Telex által szemlézett interjúban az orvos arról beszélt, hogy ugyan a gyerekeknél ritkábban jelentkeznek súlyos tünetek, de az egyáltalán nem igaz, hogy a gyerekeknek azért nem kell oltás, mert ők könnyebben átvészelik a Covidot. Szerinte ha van védőoltás, a gyerekeknek is emberi joguk, hogy ne kelljen átesni a betegségen – számol be a 24.hu.

Megjegyezte azt is, hogy enyhe tünetek esetében is veszélyes lehet az úgynevezett hosszú Covid, amelyről még nem tudjuk, hogyan befolyásolja majd az életünket. Ráadásul egy fertőzés esetén a fejlődésükhöz szükséges dolgokból, mint a tanórák, szociális események is kimaradnak.

Mészner elmondta: mivel a világon már 6 milliárd adag vakcinát beadtak, ezért lehet tudni, hogy nem kell félni tőle, ráadásul a vakcinákra való túlérzékenység rendkívül ritka. Hozzátette: gyerekeknél csak akkor nem javasolják az oltást, ha a 3-6 hónapon belül igazoltan koronavírusos volt.

Ez is érdekelhet!

Ennyire súlyos a COVID a gyerekekre nézve

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.