Riasztás a szülőknek! – A gyerekeknél különös Covid-tünet jelentkezhet

Egy anyuka figyelmezteti a szülőket, miután 14 hónapos kisfiánál szokatlan tünetre figyelt fel. Néhány hasonló esettel már találkoztak az orvosok.

A kisfiú betegen töltötte a karácsonyt, miután olyan tünetek jelentkeztek nála, amelyek édesanyja szerint összefüggésbe hozhatók a koronavírussal. A nő most fel akarja hívni a szülők figyelmét a szokatlan jelekre – számol be a Metropol.

A gyermek eleinte köhögött, hányt és étvágytalan volt

Ami ennél is furcsább, hogy duzzadttá és vörössé vált a szeme. A nő angliai otthonukban elvégzett rajta egy Covid-tesztet, és bár az nem mutatta ki a vírus jelenlétét, ő mégis úgy véli, fia koronavírusos volt. Azért gondolja így, mert a kicsi nagymamája is elkapta a betegséget, méghozzá akkortájt, amikor a kisfiúnál jelentkeztek a tünetek.

Az orvosok a gyermek szeme kapcsán orbitális cellulitiszt, szemet érintő fertőzést diagnosztizáltak – írja a walesonline.co.uk. Korábban egy kilencéves brisoli fiú is ebben a betegségben szenvedett a koronavírus következményeként, ő kis híján megvakult. Az anyuka hasonló tünet jelentkezésekor PCR tesztet javasol a szülőknek, mert az megbízhatóbb a gyorstesztnél. Az is fontos, hogy időben el legyen látva az érintett, az ő fián antibiotikum kúra segített. Az orvosok már láttak ilyet, a rendelőben azt mondták, hogy az elmúlt napokban az övé volt a harmadik gyerek ilyen problémával.

Az Egészségügyi Világszervezet a vörös és irritált szemeket a Covid-19 nem gyakori mellékhatásaként sorolja fel, míg több tanulmány összefüggést mutat az orbitális cellulitisz és a koronavírus között.

Olvasd el ezt is!

Megtalálták! – Ez csökkentheti a súlyos COVID tüneteit

 

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.