Pánik világszerte – Már oltottakat is megfertőzött az szupermutáns

A tudósok egy része szerint ez az a rettegett változat, a szupermutáns, aminek a kialakulásától mindenki tartott, és ami tényleg letarolhatja a világot.

Egy Malawiból Izraelbe érkező személynél mutatták ki a B.1.1.529 variánst, másik kettőnél egyelőre csak gyanítják a fertőzöttséget.

Azóta már neve is van: omikron

Az első néhány jelentett beteg Izraelben akiknél kimutatták, oltott személy volt.

Az egyikük 3 Pfizerrel, másikuk két AstraZeneca-val, a harmadik két Jansennel (ez utóbbiakat magában Izraelben nem használják). Bennett miniszterelnök azt mondta, őt számos egyéb esetről is tájékoztatták. A kormány szerint vészhelyzet határán van az ország és radikális intézkedéseket tett az afrikai utazásokkal kapcsolatban, beleértve a karantént” – írja.

Fotó: 123rf.com

Azóta Európában is megtalálták az első, omikronnal fertőzött beteget. Ki is tört a pánik a kontinensen és a világban is. Az USA bezárt, Kanada és a britek is. Afrikából valamennyi ország nem fogad több járatot. Bele sem merünk gondolni, mi lehet azokkal, akik mondjuk Afrikában rekedtek…

Az előzetes hírek szerint nem kizárt, hogy a 39 különféle mutációt tartalmazó omikron tüskefehérjéje annyira átalakult, hogy hatástalanok lesznek az eddig kifejlesztett oltások.

A Pfizer vezetője is azt mondja, hogy vizsgálják ennek a lehetőségét, és előfordulhat, hogy új vakcinát kell ellene kifejleszteni.

Ez is érdekelhet!

Omicron: minden idők legrosszabb Covid-változata – Ez kell tudni róla!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.