Csollány Szilveszternek üzent a sorstárs, aki már megjárta a poklot

Csollány Szilveszternek üzent a tatai nővér, aki 42 nap „műtüdő” után győzte le a Covidot.

A tatai nővér már győzött abban a csatában, ami most Csollány Szilveszterre vár. Nagy Gergelyné Hajnalka most üzent a bajnoknak és családjának.

Az egész ország aggódik Csollány Szilveszterért, akit december 3-án a koronavírus szövődményeként tüdőgyulladással szállítottak a soproni kórházba. Az 51 éves tornász állapota olyan súlyossá vált, hogy lélegeztetőgépre kellett kötni. Jelenleg Budapesten kezelik. Felmerült, hogy műtüdőeljárással menthetik meg az életét. Pontosan azzal a módszerrel, amivel Nagy Gergelyné Hajnalka, tatai nővért is megmentették az orvosok. A 105 napot intenzíven, 42 napot lélegeztetőgépen harcoló hős ápoló üzent az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornásznak és családjának – számol be a Kemma.hu.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A 68 napig mélyaltatásban tartott nővér szívszorító szavakat intézett a bajnokhoz és hozzátartozóihoz, ami mindenképp erőt kell, hogy adjon ebben a nehéz időszakban.

“Elsősorban azt üzenem a családjának, hogy fogadjanak el minden segítséget, amit csak lehet. Mindenbe kapaszkodni kell, mindenben érezni kell azt, hogy ott van mellette a család és segíti az egészségügyi csoport. Mindenki érte van és mellette áll” – fejtette ki Hajnalka, aki szerint a pozitív gondolatok nagyon fontosak most. – “Sikerülni fog, sikerülnie kell! Ugyanígy álljon a család is hozzá. Nagyon kemény harc lesz, amely nagyon hosszú ideig fog tartani” − üzente a nővér.

Nagy Gergelyné Hajnalka megkeresésünkre saját állapotával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a mai napig nem gyógyult, sosem lesz már olyan, mint régen volt.

“Azon dolgozunk, folyamatosan, hogy visszatérhessek a munkába. Egyelőre nagyon sok a szabadságom, azt töltöm. Próbálok visszatérni, de 100 százalékos dolgozó sosem leszek már” – fejtette ki a tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályának ápolója.

A műtüdőeljárásról: az ECMO, vagyis extrakorporális membránoxigenizáció lénye­gében egy műtüdőeljárás, amely a beteg testén kívül végzi el a vörösvértestek mesterséges oxigénellátását és a szén-dioxid eltávolítását. (A hagyományos lélegeztetőgép ezzel szemben „csak” oxigént továbbít a tüdőbe és elszállítja onnan a szén-dioxidot.)

Olvasd el ezt is!

Sokkoló – Műtüdő mentheti meg a válságos állapotban lévő Csollány Szilveszter életét

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.