COVID – Mától kijárási korlátozás az oltatlanoknak

Ausztria hétfőtől szigorú kijárási korlátozást vezet be azok számára, akik ezidáig nem oltatták be magukat COVID ellen.

Így akarják megelőzni, hogy a fertőzések drasztikusan megemelkedjenek, illetve megakadályozni az egészségügyi rendszer összeomlását – írja a Reuters.

“Emelnünk kell az oltási arányt. Ez szégyenletesen alacsony” – közölte Alexander Schallenberg kancellár az új intézkedést bejelentő sajtótájékoztatón, miután videohívást folytatott Ausztria kilenc tartományának kormányzóival. A lakosság mintegy 65%-a van teljesen beoltva a Covid-19 ellen, ami Nyugat-Európában az egyik legalacsonyabb arány.

Fotó: MTI/Balázs Attila

Dobson Szabolcs gyógyszerengedélyezetési szakértő írt arról az oldalán osztrák lapokban megjelent hírek alapján, hogy Ausztriában holnaptól, azaz november 15-től egyelőre november 24-ig kijárási korlátozás lép életbe, ami az oltatlanokat érinti.

“Az egészségügyi rendszer összeomlásának megakadályozása érdekében az osztrák oltatlanok (pontosabban a 2G igazolással nem rendelkezők, azaz oltatlanok és fertőzésen az elmúlt 6 hónapban át nem esettek) hétfőtől csak különleges esetekben hagyhatják el lakóhelyüket. A 12 év alatti gyermekekre az új szabály nem vonatkozik. Ilyennek számít a bevásárlás, az orvoshoz menetel, a fizikai-pszichikai rekreáció, a vallási igények kielégítése, s munkába utazás (ez esetben a 3G szabály – genesen (fertőzésen átesett), geimpft (oltott), getestet (negatív teszteredménnyel rendelkező)). Jelenleg már több, mint 420 ember van lélegeztetőgépen és szombaton 13.152 fertőzöttet találtak. A tartományok szigorúbb szabályokat is hozhatnak” – számol be Dobson Szabolcs gyógyszerengedélyezetési szakértő.

Ledöntötte a COVID az oltatlan Kóbor Jánost

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.