A járvány tartós hatással lehet a mentális egészségre

A koronavírus-járvány nagy valószínűséggel világszerte tartós hatással lehet az emberek mentális egészségére. – közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökre virradóra közzétett jelentésében.

A jelentés szerint a fertőzések és a fertőzéstől való félelemek mentális sebeket okoztak, csakúgy mint a járvány terjedésének megfékezésére elrendelt karanténok, de az is, hogy sokan önkéntesen vállalták az elszigetelődést. Mindezt tovább súlyosbítják a munkanélküliséggel, a pénzügyi helyzettel és a társadalmi kiközösítéssel kapcsolatos aggodalmak. Ez a mentális egészség általános romlásához vezethet.

Foto:123rf.com

„Az Európában élő emberek a szó szoros értelmében megtörnek a Covid–19 és következményei nyomása alatt” – hangsúlyozta Hans Kluge, a WHO európai igazgatója. Mint mondta, a pandémia lehetőséget kínál az államoknak arra, hogy fontolóra vegyék, miként tudnak hozzájárulni az emberek lelki egészségének megőrzéséhez a szükséges reformok elvégzésével.

Kijelentette, hogy mindez elengedhetetlen, hogy jobbá és erősebbé tegyük önmagunkat. Hozzátette, hogy a mentális egészséget alapvető emberi jogként kellene kezelni.

A járvány okozta elszigetelődés enyhítését segítik diabéteszeknek

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.